Oppdal er åsted for årets utgave av den største folkemusikkfestivalen i Norge. I år får mønstringen også tildelt Olavsrosa.

Logo_Landskappleiken 2008

Med start i dag varer Landskappleiken 2008 fra 25. – 29. juli.

Det hele begynte allerede kl. 11.00 i dag med lagspill hardingfele.

Åpningskonserten er kl. 20.00 onsdag kveld med lokale utøvere fra Oppdal. Aktørene på denne konserten er med på deltagerpremien fra Landskappleiken – nemlig en CD med lokal folkemusikk.

Det er meldt om 1400 deltagere i år – hvor mange tilreisende publikummere som vil komme vites ikke på forhånd, men arrangøren regner med mange tusen.

På Oppdal vil Landskappleiken bli tildelt utmerkelsen Olavsrosa. Det er den lokale arrangøren i 2008, Oppdal spel- og dansarlag, som har arbeidd for å få denne utmerkinga til Landskappleiken.

— Norsk Kulturarv er svært glad for å kunne tildele kvalitetsmerket Olavsrosa til Landslaget for spelemenn, uttalte styreleder i Norsk Kultuarv Inger Lise Skarstein. Dette er begrunnelsen:

“Landskappleiken v/Landslaget for spelemenn tildeles kvalitetsmerket Olavsrosa for bevaring av en immateriell folkekultur av sang, musikk og dans og utvikling av en betydelig møteplass for flere aldersgrupper for formidling og inspirasjon til opprettholdelse av rike tradisjoner. Det stilles vilkår om at Olavsrosa synliggjøres permanent så vel som ved de årlige landskappleiker.”

Norsk Kulturarv ble etablert som en ideell stiftelse i 1993. Stiftelsen Norsk Kulturarv er en interesseorganisasjon med formål å bidra til vern av kulturarven gjennom bærekraftig bruk. Norsk Kulturarvs hovedmål er å bidra til å sikre vår kulturarv for kommende generasjoner.

Landskappleiken eies av Landslaget for Spelemenn.

Mer om Landskappleiken på nettsidene til årets utgave, eller på sidene til Landslaget for Spelemenn.

Publisert:

Del: