Lin Marie Holvik blir rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik.

Direktør i Kulturtanken, Lin Marie Holvik, presenterer DKS-portalen. -Dette er bare begynnelsen av det dere kommer til å få se av et skikkelig offensivt Kulturtanken, sa hun under lanseringen 2. september, © Knut Sørhusbakken

– Så er tiden kommet der jeg har tatt valget om å gå tilbake til skolen, skrev Lin Marie Holvik, direktør i Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge, på egen Facebookside fredag kveld.

57-åringen fra Måløy i Sogn og Fjordane, nå Vestland fylke, har vært direktør i Kulturtanken siden august 2016, da hun tiltrådte stillingen som leder for landets første nasjonale etat for Den kulturelle skolesekken. Hun kom da fra stillingen som rektor ved Årstad videregående skole i Bergen. Før det har hun mange års erfaring som rektor i grunnskole og videregående skole i Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune, blant annet som rektor ved Nordahl Grieg videregående skole.

Kulturtanken ble opprettet etter et politisk vedtak i 2015 om å legge ned Rikskonsertene og bygge en nasjonal forvaltningsetat for Den kulturelle skolesekken.

LES OGSÅ: Færre forestillinger i kulturell skolesekk

I sin egen Facebook-post roser Holvik kollegaer i Kulturtanken og ute i landet, og forteller at hun gleder seg til å komme tilbake til skolesektoren:
– Jeg har hatt noen fantastiske år i kunst og kultursektoren, lært uendelig mye om et fagfelt jeg nå vil løfte videre fra skolens perspektiv, og møtt inderlig dedikerte mennesker, ikke minst i Kulturtanken, med de aller beste folka, men og rundt i hele landet hvor jeg er så heldig å ha fått reist og møtt utallige mennesker som brenner for at barn og unge skal få oppleve og delta i de aller beste kunst og kulturopplevelsene vi har å by på i landet vårt.

– Så er det sånn at skole og utdanning ligger mitt hjerte nærmest, og jeg gleder meg veldig til igjen å jobbe sammen med elever og lærere, med fag og utvikling, med teknologi og innovasjon, tenke på tvers, dele og diskutere og løfte i flokk!

Lin Marie Holvik starter i stillingen som rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik i Telemark og Vestfold fylke senest 1. april, melder skolen i et intervju med den nye rektoren på egne nettsider.

Publisert:

Del: