Lillestrøm Jazzklubb har fått Skedsmo Kommunes Kulturpris 2003. Kulturprisen tildeles personer eller organisasjoner som har gjort en betydelig innsats for kulturlivet i Skedsmo, og ble nylig overrakt leder Odd Brubak på vegne av Lillestrøm jazzklubb. Østnorsk Jazzsenter gratulerer med prisen, og skriver i den forbindelse: – At Lillestrøm jazzklubb har bidratt i positiv forstand til gjennom musikken å skape hyggelige møteplasser for sine medborgere, er med denne kulturprisen definitivt verdsatt og løftet opp.

Odd Brubak, Lillestrøm Jazzklubb

I begrunnelsen for tildelingen av Kulturprisen 2003 heter det blant annet:

“Lillestrøm Jazzklubb har de siste årene vært en av de mest aktive kulturformidlere i Skedsmo. De har gjennom sin aktive kulturformidling og brede engasjement for kulturlivet på mange plan markert kommunen på en svært positiv måte. Dette er en innsats og et arbeid som Skedsmo Kommune mener er vel verdt en kulturpris.”

Overrekkelsen fant sted lørdag 8. november under den ukentlige jazzkafeen i et fullsatt lokale og besto av diplom samt 20 000 kroner. En dansk/norsk sekstett med fire kvinnelige musikere sørget for svingende rytmer denne ettermiddagen.

— Lillestrøm Jazzklubb startet på ny i 1998 etter å ha ligget brakk en tid, og viste seg raskt frem som en klubb som til de grader later til å ha livets rett. Jazz er (igjen) blitt et begrep i “Romerikes hovedstad” takket være jazzklubben, skriver Østnorsk jazzsenter i en pressemelding.

— Helt fra starten av har klubben presentert “Lørdagsjazz” på Fagerborg Hotell i Lillestrøm, og alltid med meget god oppslutning. Dette er blitt samlingsstedet for jazzinteresserte og andre på lørdagsettermiddagen. Klubben vil totalt arrangere 50 arrangementer i 2003. Av disse er 32 jazzkafeer. Hele 29 utenlandske jazzmusikere fra flere verdensdeler har gjestet jazzklubben i inneværende år, bl.a. vokalisten Kim Parker, Charlie Parkers stedatter og senere Phil Woods stedatter, New Orléans legendene Tricia Boutté og Uncle Lionel Batiste, den danske pianisten Ben Besiakov og den svenske bassisten Anders Jormin samt et internasjonalt kvinneband med musikere fra bl.a. Zimbabwe, Tanzania og Israel. Sesongen avsluttes med et a cappella kor med 7 sangere fra Hviterussland.

— Østnorsk Jazzsenter ønsker med dette å gratulere hjerteligst med tildelingen av kulturprisen fra Skedsmo kommune, og vi ønsker prisvinnerne all mulig lykke i det videre arbeidet med å presentere jazz for Romerikes befolkning, heter det videre.

Østnorsk Jazzsenter gir også honnør til en kommune “som med all tydelighet følger med i det totale bildet av kulturproduksjon i sine nærområder”.

— At Lillestrøm jazzklubb har bidratt i positiv forstand til gjennom musikken å skape hyggelige møteplasser for sine medborgere er med denne kulturprisen definitivt verdsatt og løftet opp, og bør være en inspirasjon for oss andre, skriver Jazzsenteret avslutningsvis.

I anledning tildelingen Kulturprisen har Jazzradio’n et drøye 20 min. innslag om jazzklubben onsdag 19. november, rett etter kl.18.00. Programredaktør Ola Kopperud har besøk i studio av jazzklubbens leder Odd H. Brubak. I tillegg vil Jazzradio’n spille to låter signert jazzklubbens initiativtaker Turid Lisbeth Nygård. Jazzradio’n sender på FM-frekvens 106.8, mens du finner hjemmesidene til Lillestrøm Jazzklubb på denne lenken.

Publisert:

Del: