Solveig Kringlebotn er en sangstjerne av internasjonalt format. Torsdag og fredag denne uken står hun på scenen sammen med Forsvarets Stabsmusikkorps og Kongelige Norske Marines Musikkorps.

Solveig Kringlebotn

Solveig Kringlebotn er en av landets mest folkekjære artister. Sangfuglen fra Drøbak har gjort suksess over hele verden siden hun slo igjennom i 1991. Nå står to konserter med et sammenslått orkester med musikere fra Marinemusikken og Stabsmusikken for tur. Divaen gleder seg:

— Dette blir veldig gøy. Jeg har jobbet en del med de forskjellige militære korpsene før, og må si at det er like hyggelig hver gang, sier Kringlebotn.
Hun skryter av nivået til de norske militærmusikerne.
— De ligger definitivt ikke tilbake for noen av de andre orkestrene jeg har jobbet med rundt om i verden, forteller hun.
Kringlebotn har et spesielt forhold til musikken hun skal fremføre under de to konsertene. “Chantefleurs et Chantefables” ble nemlig spesialskrevet til henne av Witold Lutoslawski og urframført i Royal Albert Hall under the Proms i 1991. Dette markerte Solveig Kringlebotns store internasjonale gjennombrudd. Nå er musikken spesialarrangert for stort blåseorkester av Lars-Thomas Holm.
Hovedpersonen er spent på resultatet.
— Det blir veldig spennende å høre det i en annen drakt. Musikken er melodiøs og sjarmerende, så jeg tror det blir bra, sier solisten.
den som har lyst til å oppleve Solveig Kringlebotn med noen av Norges beste militærmusikere, bør innfinne seg i Universitetets aula torsdag klokken 19.30 eller i Bakkenteigen kulturhus dagen etter til samme tid. Dirigent er Ingar Bergby

Publisert:

Del: