Tidligere nominert til Grammy, nå ble det pris til Ensemble 96 og Øystein Fevang – som stod bak den kritikerroste platen ”Immortal Nystedt”.

Ensemble 96_Immortal Nysted (utsnitt)

Korprisen deles ut av styret i Norges Korforbund, og gis til dirigenter, kor, komponister eller andre som på en særlig måte har fremmet utviklingen av norsk kormusikk nasjonalt eller internasjonalt.

Årets pris ble delt ut lørdag 8.september i Grieghallen i Bergen, under avslutningskonserten til Grieg Internasjonale Korfestival. Årets vinner ble Øystein Fevang og Ensemble 96. De gjorde seg også bemerket tidligere i år ved å bli nominert til to Grammypriser for platen ”Immortal Nystedt”.

— Korprisen 2007 gis til et kor og en dirigent som på en særlig måte har dokumentert det beste i norsk korlitteratur og bidratt til å gjøre verkene kjent nasjonalt og internasjonalt. Fonograminnspillingen Immortal Nystedt er lagt merke til internasjonalt, og nominasjonen til Grammy-priser er en hedersbevisning få utøvere forunt.

Øystein Fevang trakk seg ut av Ensemble 96 for et års tid siden, og driver nå blant annte som dirigent for Oslo Filharmoniske Kor og lektor i sang og direksjon ved Rud videregående skole, dirigent i NRK sin ”kor-reality” og han er involvert i Rikskonsertenes storsatsing ”Hele Norge synger”.

Ny dirigent i er Ensemble 96 er Kjetil Almenning, og under hans ledelse skal ensemblet satser fremover på en fortsatt kombinasjon av nyere kormusikk, bestillingsverk og mer kjent musikk. Høstsesongen starter med et estisk program.

— Målet vårt er å skape genuint gode musikalske opplevelser for publikum og sangere. Vi har planer om å presentere musikk fra spesielle geografiske områder, og vi ønsker å fortsette med å bestille musikk av ulike spennende komponister, forteller Vogt til kor.no.

Tidligere vinnere av Korprisen:
2006: Dirigent og musikkpedagog Norunn Illevold Giske
2005: Voci Nobili og dirigent Maria Gamborg-Helbekkmo
2004: Oslo Kammerkor og dirigent/grunnlegger Grete Pedersen
2003: Magnar Mangersnes – domkantor i Bergen og dirigent for Bergen Domkantori
2002: Komponist og dirigent Knut Nystedt

Publisert:

Del: