Forbundet håper filmen For vi er gutta skal inspirere til mannskorbølge.

Fra filmen For vi er gutta Foto: Norsk Filmdistribusjon / Fuglene AS

Fredag har mannskorfilmen For vi er gutta premiere i over 100 byer i Norge. Nå tilbyr Norges Korforbund 10 000,- kroner i støtte til menn som gjør som gjengen i filmen og starte mannskor.

Forrige gang en en slik film gikk på kino i Norge, skapte det en mannskorbølge over hele landet. Den gang het filmen Heftig og begeistret og handlet om Berlevåg mannskor. Nå håper Norges Korforbund at en kinofilm nok en gang skal gi en oppblomstring av kor.

– Mannskor skaper et unikt fellesskap der menn kan treffes. Samtidig er det skrevet utrolig mye flott musikk for mannskor, sier generalsekretær Åsmund Mæhle i Norges Korforbund i en pressemelding om årsaken til at de nå satser på mannskor.

Det finnes over 250 mannskor rundt i landet. I de store byene er interessen for mannskor stigende, men utover i landet er gjennomsnittsalderen i mannskor over 60 år. Blant de 50 nyetablerte korene som har meldt seg inn i Korforbundet de siste to årene, er bare tre av dem mannskor.

For å skape nye kor, har Norges Korforbund etablert nettsiden startmannskor.no der de tilbyr etableringsstipend til nye kor. I tillegg kan de bidra til å skaffe dirigent og gratis øvingslokaler.

I For vi er gutta forteller Dum Dum Boys-vokalist Prepple Houmb om hvordan han fikk med seg noen kompiser og altså startet et mannskor.

Dokumentarfilmen om Mannskoret fra Oslo følger koret våren 2016 gjennom de siste ukene dirigent Ivar Krogh Hovd levde. Koret har foruten nevnte Houmb, en rekke profilerte personer som medlemmer, blant andre Geir Schau og Rune Gokstad.

Publisert:

Del: