Påmeldingen for konkurransen i Trondheim i oktober neste år åpner fredag.

Fra NM i kor 2015 Foto: Koralliansen

Denne uken ble det klart at Koralliansen, som består av alle kororganisasjonene i Norge, skal arrangere NM for kor i Trondheim i oktober 2017. Påmeldingen er nå åpen.

– Det er en historisk begivenhet at alle kororganisasjonene nå går sammen om å arrangere NM, Vi tror at dette vil gi mesterskapet større tyngde og gjøre det mer attraktivt å delta, sier leder i musikkstyret for mesterskapet, Tove Ramlo-Ystad i en pressemelding.

I 2015 deltok rundt 900 korsangere i NM for kor. Med alle kororganisasjonene på arrangørsiden forventes det flere. Mesterskapet går av stabelen i 13. og 14. oktober 2017.

Det vil bli konkurrert i følgende klasser:
Sakral
Blandet kor
Damekor
Mannskor
Vokalgruppe
Barnekor
Ungdomskor
Åpen klasse
Seniorkor
Elitekor
Elitekor sakral

Åpen klasse og Seniorklassen er begge nye av året.

NM for kor ble første gang arrangert i 2012. Da var det Norges Korforbund som stod bak arrangementet, og overtok etter Landskonkurranse for kor som hadde vært arrangert i mange år. Konkurransen holdes nå hvert andre år.

Om Koralliansen
Koralliansen består av Ung i kor, Norges Korforbund, Norges kirkesangforbund, Ung kirkesang, Norsk sangerforum, Norsk Sangerforbund og FONOKO – Foreningen norske kordirigenter. Organisasjonene har til sammen 66 000 medlemmer.

Publisert:

Del: