Kor-Norge blir satt på kartet mellom torsdag 13. juni og søndag 16. juni når Landsfestival for Kor 2002 avholdes i Ålesund. Ytre Suløen Jazzensemble, sunnmørsalper og 1600 korsangere danner rammen for festivalen.

Trond Barstad

Fra 13.-16. juni blir kor-Norge satt på kartet når 55 kor og enkeltkorister fra hele landet kommer til jugendbyen for å holde konserter og delta på seminarer under ledelse av blant andre Ytre Suløen Jazzensemble og SKRUK-dirigent, Per Oddvar Hildre. Landsfestival for Kor er Norges Korforbunds (NK) største årlige festivalarrangement for medlemmer, og har tradisjoner som går tilbake til 1851, da Norges Sangerlag samlet 173 sangere fra fem kor til landssangerstevne i Asker. Distriktsleddene i NK veksler på å ha vertskapet, og teknisk arrangør i år er NK Sunnmøre.

Distriktsleder for NK Sunnmøre og PR-ansvarlig for Landsfestival for Kor 2002, Trond Barstad (avbildet), ser fram til å kunne invitere deltakerne til musikalsk fellesskap og faglig utvikling, og ikke minst å kunne åpne dørene for publikum til en rekke spennende konserter i de fire dagene festivalen varer.
— Vi spiller på lag med dyktige instruktører og musikere, og har også erfarne stevnearrangører blant oss, slik at her regner vi med å kunne tilby et solid arrangment og høy stemning, sier Barstad, som for øvrig holder et ekstra øye med værgudene fram mot torsdag.

Festivalprogrammet kan hentes her.

Landsfestival for Kor 2003 blir i Kristiansand. NK Vest-Agder er vertskap og arrangør for det arrangementet.

Publisert:

Del: