Myntbrua og Nybrua i sentrum er åpnet for trafikk igjen i dag, og festivalen melder om overraskende få problemer i forbindelse med flommen.

Jazzcamp Kongsberg 2007

Festivalsjef Pål Fidjestøl sa til Ballade fredag morgen at det er solgt 10 700 billetter så langt under festivalen.

Fidjestøl tror det er realistisk å håpe på et billettsalg som overgår fjorårets festival. Da ble det solgt om lag 13 500 billetter.

Det er også flere konserter på programmet i år enn i fjor.

Det har versert rykter i byen om at festivalen skulle kollapse økonomisk som en følge av flommen. Dette avviser festivalen sentralt. Ledelsen melder at billettsalget går overraskende bra og at konsekvensene av de enorme vannmengdene er små.

Det er har fremdeles ikke blitt avlyst konserter, og det har vært et fåtall endringer i programmet.

Broene åpnet

Nybura og Myntbrua, de to sentrumsnære veien over Lågen er nettopp åpnet. Det betyr at man har normal tilgang på vestsiden av byen og de konsertene som foregår der.

Campen?

For campere er det fremdeles ikke funnet en tilfredsstillende løsning på at man mistet campområdet og Idrettshallen i oversvømmelse.

Kongsberghallen er tilbudt som alternativ til Idrettshallen, men der finnes det ikke plass til å slå opp telt. Festivalen har ikke kommet opp med et alternativ for de som har med telt.

Det har vært mange mennesker i byen for å se på vannet de siste dagen. Det ser også ut til at folk går på konsert. På Silje Nergård i Tubaloon i går ble det meldt om et oppmøte på omlag 2000 mennesker. Knutsen og Ludvigsen ble sett av 1300 personer.

Forhåndssalget på Ornette Coleman er på ca. 300. Festivalledelsen mener et oppmøte på omlag 400 vil være tilfredsstillende utfra forventingene og interessen fra forrige gang han besøkte festivalen i 2004.

Publisert:

Del: