Prisen ble overrakt kommunen på Kulturskolenes lederkonferanse torsdag.

Disse mottok prisen: Ordfører Kari Anne Sand, kultur- og velferdssjef Heidi Hesselberg Løken og kulturskolerektor Irene Bjørnnes. Prisen ble overrakt av Nils R. Sandal, styreleder i Norsk kulturskoleråd.

Prisen Årets kulturskolekommune deles ut av Norsk kulturskoleråd. Den tildeles kommuner som gjennom sin kulturskolevirksomhet viser at de prioriterer tilbudet særlig høyt, samtidig som de kan tjene som foregangskommuner overfor andre.

Dette er 16. gang prisen utdeles, og første gang prisen går til en kommune i Buskerud.

Juryens begrunnelse:
Kongsberg får skryt for kommunens aktive politikk overfor sin kulturskole, der en har lagt til rette for kulturskolen som et svært aktivt ressurssenter både i egen kommune og for omliggende kommuner.

– Samtidig klarer kommunen å holde elevbetalingen i kulturskolen på hva juryens anser som et rimelig nivå. Den innovative og inkluderende måten kulturskolen er inkludert i kommunens tjenesteproduksjon på, er også et viktig element som talte for at juryen innstilte som den gjorde, skriver Norsk Kulturskoleråd i en pressemelding.

I juryen satt Kirsti Saxi (senterleder, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen), Erling Lien Barlindhaug (avdelingsdirektør for utdanning i KS) og Morten Christiansen (direktør, Norsk kulturskoleråd

Tidligere prisvinnere
2015: Kvinnherad (Hordaland)
2014: Stavanger (Rogaland)
2012: Tana/Deanu (Finnmark)
2010: Fjell (Hordaland)
2007: Fredrikstad (Østfold)
2006: Skien (Telemark)
2005: Eidsvoll (Akershus)
2004: Østre Toten (Oppland)
2003: Asker (Akershus)
2002: Tromsø (Troms)
2001: Bergen (Hordaland)
2000: Porsgrunn (Telemark)
1999: Trondheim (Sør-Trøndelag)
1998: Kåfjord (Troms)
1997: Namsos (Nord-Trøndelag)

Publisert:

Del: