Norsk Komponistforening og Norsk Skoleorkesterforbund inviterer for fjerde gang til komposisjonskurs på Valdres 23.-28.juni. -Dette er en sjelden sjanse for unge kompositører til å hente inspirasjon og lærdom fra etablerte komponister og jevnaldrede kursdeltakere, melder Glenn Erik Haugland til Ballade.

Glenn Erik Haugland

Det finnes praktisk talt ingen tilbud for unge komponister i Norge i dag. Det populære orkesterkurset, Valdres Sommersymfoni har i samarbeid med Norsk Komponistforening og Norsk Skoleorkesterforbund de siste 3 årene kunne tilby et 5 dagers intensivkurs i komposisjon for ungdom i alderen 15-25.

Kurset som kom i gang med støtte fra Norsk Kulturråd vil i år bli ledet av professor i komposisjon Olav Anton Thommessen, Glenn Erik Haugland og Wolfang Plagge. Deltakerne gis mulighet til å få fremført stykker og få prøvd ut idéer av noen av landets beste musikere på deres egen alder.

Liker du å lage musikk?
Vi lager sommerkurs for ungdom som vil skape musikk. Kurs for unge komponister er et kurs både for de som har laget og de som gjerne vil lage musikk. Kurset ledes av tre profesjonelle komponister som vil kunne gi deg hjelp og veiledning både teknisk/praktisk og idémessig. På kurset kan du få prøvd ut idéer du har, få spilt mindre stykker av profesjonelle musikere, ta del i felles utforskning av musikalske muligheter, osv. Kurset gir individuell veiledning i komposisjon, verksted og improvisasjon, analyse, bruk av datamaskin og en valgfri spesialisering i for eksempel dirigering, teori, folkemusikk eller folkedans.

Oslo strykekvartett står til disposisjon for komposisjonsklassen en time hver dag. Derfor vil vi spesielt oppfordre dere som er interessert i å delta om å skrive for strykekvartett på forhånd slik at vi kan få prøvd ut stykkene på Valdres.

Kurs for unge komponister holdes som en del av Valdres Sommersymfoni og inngår dermed i et musikalsk-sosialt miljø der kursdeltakere blir kjent med likesinnede fra hele landet. Samtidig med komposisjons-kurset arrangeres det også instrument- og orkesterkurs på et høyt nivå. Blant instruktørene i år finner man foruten Oslo strykekvartett, Henning Kraggerud, Sveinung Bjelland og Aage Kvalbein, m.m.

Kunstnerisk leder er Alf Richard Kraggerud

Det er lagt tilrette for at hver elev får sitt eget rom med keyboard/klaver for å kunne skrive i løpet av kurset. Hver elev vil daglig få enetimer med egen lærer.

Kursene tilbyr individuell veiledning hver eneste dag, samt innsiktsfulle foredrag som går grundigere inn i vår musikalske arv samt gir smakebiter av det som foregår av nyskaping. Komposisjonskursene på Valdres er et godt tilbud både for de som vil satse på å skrive musikk, og de som bare er nysgjerrige og som kunne tenke seg hjelp for å prøve seg.

For mere informasjon se : http://www.notam02.no/nsof/komposisjonskurs.html eller ta kontakt med Glenn Erik Haugland: glenneh@chello.no eller Mona Kleven post@sommersymfoni.com

Søknadsfrist er satt til 20.mai

Publisert:

Del: