Hip hop-gruppa Klovner i Kamp slapp ifjor albumet “Ørnen Tek Ikkje Unga”. Nå går medlemmene hver sin vei, og bandet splittes. I den anledning har Klover i Kamp skrevet en liten avskjedshilsen, med påfølgende invitasjon til avskjedskonserten 1. september.

Klovner i Kamp

Siden vi startet Klovner i Kamp i 1994 har livet stort sett dreid seg om å spille i band. Vi har rukket å gi ut fire album, og vi har til og med greid å selge jævlig mange av dem – faktisk flest innen sjangeren. Noen priser har vi også fått.

Vi har kjempet noen forlengst glemte kamper for hip hop, morsmålet, likestilling og levedyktige leprafamilier i alle fylker. Og sist, men ikke minst har vi spilt over 600 konserter i Norge og Europa. Vi har besøkt hver eneste flekk i Norge med en Kinarestaurant, og stort sett alle som ikke har det også. Dette er historien om å leve ut drømmen, kampen mot Jante og evig vennskap.

Historien vil fortsette på følgende måte:

FINGERN bosetter seg i Los Angeles fra 4. september hvor han skal fortsette arbeidet som DJ og produsent. Han er allerede blitt en liten sensasjon på clubscena der borte, noe som er verdt å få med seg hvis man er i byen. Beatsa hans er allerede blitt plukket opp av bl.a. Beyonce og G-Unit. Låta “Spenn” fra den siste skiva vår, “Ørnen Tek Ikkje Unga”, er forøvrig også blitt plukket opp av MTV der borte.

DANSKEN har de siste årene skrevet og bearbeidet manus til flere norske filmer og kommer til å fortsette dette arbeidet fra Torshov og vinterbasen i Los Angeles. Innimellom skrivingen blir det nok også tid til flere halsbrekkende business-startups og varmluftsprosjekter.

DOKTORN, som er den smarteste av oss, har som enkelte vet utdannet seg til å bli en vaskeekte lege på si. Vi tar m.a.o. image på alvor i dette bandet. Han skal fra høsten av begynne å praktisere denne kunnskapen på heltid.

ALIS, eller FATTERN som han er døpt, flytter til New York til høsten og tar med seg kone og kontrabass på flyttelass. Foruten å spille fletta av amerikanerne skal han fortsette å komponere filmmusikk.

Dette betyr at Klovner i Kamp ikke kommer til fungere som normalt på en stund, og det er ikke planlagt flere skiver.

Vi spiller hele sommeren og avslutter med en siste fest og konsert på ROCKEFELLER 1. SEPTEMBER. Kom glad!

Vennlig hilsen,
Klovner i Kamp

Klovner i Kamp har gitt ut albumene Schwin (2000), Bjølsen Hospital (2001), Kunsten å fortelle (2003) og Ørnen Tek Ikkje Unga (2005). Klovner i Kamp har disse hjemmsidene.

Publisert:

Del: