INNLEGG: Datarock kritiserer Rikskonsertene for ”overraskende rot” i forbindelse med bandets turné sist høst. Som landets største turnéorganisasjon må vi selvsagt være forberedt på kritikk. Samtidig er det viktig at bildet av vår virksomhet er så korrekt som mulig, skriver Åse Kleveland.

Jeg ser det som nødvendig å knytte noen kommentarer til uttalelsene fra Datarock for å bidra til et mer balansert bilde.

Les intervjuet med Saroea HER.

Turneen med Datarock inngikk i en sponsorfinansiert satsning på å turnere skandinaviske rockeband av internasjonalt kaliber til landets studentsteder. Tidligere turneer med bl.a. Opeth og Timbuktu ble store suksesser hva gjelder avvikling og markedsføring så vel som publikumsbesøk.

Turneen med Datarock ble dessverre et tyngre lass å dra. Årsakene til det var mange. Viktigst var nok at en vellykket turné forutsetter ryddighet og tydelighet fra alle involverte parter. Rikskonsertene gleder seg over et begeistret publikum og fornøyde arrangører. Ikke minst synes vi det er veldig hyggelig at Datarock nå gir uttrykk for at de har opplevd dette som en fantastisk turné.

Vi setter vår ære i å levere produkter av høy kvalitet. Vi formidler 10 000 konserter hvert år og det er heldigvis svært sjelden vi mottar karakteristikker av den sort som Datarock serverer. For oss i Rikskonsertene står imidlertid erfaringene fra Datarock-prosjektet som en rungende bekreftelse på fotballens gamle jungelordtak: (Fritt formulert) ”for å vinne må alle bidra til å gjøre hverandre gode.”

Samleside for debatten om Rikskonsertene.

Publisert:

Del: