Oslo Filharmoniske Orkester (OFO) og Deichmanske bibliotek samarbeider for å gi publikum mer utbytte av OFOs konserter. Mandag holder Asbjørn Schaatthun foredrag om Verdis “Missa da Requiem” og torsdag og fredag er det konsert.

Asbjørn Schaathun

Det er musikkavdelingen ved Deichmanske hovedbibliotek som tilbyr denne foredragsserien knyttet til Oslo-Filharmoniens konserter. Avdelingen har merket stor tilgang fra en ivrig brukergruppe – de som skal på konsert med Oslo-Filharmonien og gjerne vil orientere seg på forhånd.

For disse har biblioteket opprettet en egen forelesningsserie, med gratis adgang for alle. Så langt har biblioteket registrert godt besøk av lyttere i alle aldre.

Neste forelesning holdes mandag 2. april kl. 19-20 på Deichmanske hovedbibliotek, Henrik Ibsens gate. Asbjørn Schaatthun forteller om Verdis “Missa da Requiem”, som står på OFOs konsertprogram 4. og 5. april i Oslo Konserthus.

De to neste forelesningene i serien er:
• Mandag 21. mai kl. 19: Asbjørn Schaathun snakker om Berlioz’ “Symfonie Fantastique” og Berios “Tolv folkesanger”. Konsertene er 24. og 25. mai i Oslo Konserthus kl. 1930.

• Mandag 18. juni kl. 19: Arne Nordheim snakker om “Med inspirasjon og konflikt som verktøy – meldinger fra en komponists skrivebord”. Foredraget er i bibliotekets foredragssal. Forelesningen er en del av Nordheims 70-års feiring. Konserten med Oslo-Filharmonien er onsdag 20. juni i Oslo Konserthus.

Publisert:

Del: