Barn og unge over hele landet har komponert musikk i månedsvis. Fredag 10. mai kåres vinneren live i NRKs Store Studio.

Bilde fra Veslefrikkprisen 2017, da elever fra Sunnylven skule vant, © Lars Opstad

De siste månedene har barn og unge over hele landet brukt mye tid til å eksperimentere og forske gjennom å komponere musikk. Dette har resultert i nytt materiale som nå er sendt inn som bidrag i konkurransen om Veslefrikkprisen og Årets U-trykk 2019, melder organisasjonen Skapia.

Ved fristens utløp hadde over 2.500 barn og ungdom fra landet rundt sendt inn sine bidrag med nyskrevet musikk.

Fredag offentliggjøres vinnerne, som får spille sin komposisjon sammen med KORK i NRKs Store Studio på Marienlyst i Oslo. Konferansierer er Margrethe Røed (kjent fra NRK Super) og Dat Gia Hoang (kjent fra “ZombieLars”).

Prisvinnerkonserten strømmes på Skapias hjemmeside.

Nasjonal satsing på komponering
Veslefrikk og U-trykk er ikke to klassiske talentkonkurranser, men en stor mønstring med mål om å bidra til at flest mulig barn og ungdom i grunnskolen (1.- 10.trinn) komponerer.

For å delta måtte elevene sende inn et lydopptak av komposisjonen de har laget, og en komponistrapport som beskriver hvordan de har tenkt. Alle deltakerne får faglige tilbakemeldinger fra profesjonelle komponister og musikere, med tips om hvordan de kan arbeide videre med komponering.

Vinnerne av Veslefrikkprisen og Årets U-trykk inviteres til Oslo for ”En drømmedag med NRK Kringkastingsorkestret” hvor musikken de har skrevet orkestreres for samspill mellom KORK og barna og ungdommene selv.

Hvem får Veslefrikkprisen og Årets U-trykk 2019?
De seks finalistene i Veslefrikk kommer fra Opphaug skole i Ørland, Bjerkely skole i Undrumsdal, Nylund skole i Stavanger, Opedal skule i Lofthus, Sunnylven skule i Hellesylt og Stamnes skule i Vaksdal.

De seks finalistene i U-trykk kom fra Stranda ungdomsskule, Knapstad ungdomsskole i Hobøl, Atlanten ungdomsskole i Kristiansund, Samfundets skole Egersund og to grupper fra Sunnylven skule i Hellesylt.

Vinneren offentliggjøres i NRKs Store Studio fredag 10. mai kl. 12.30, og prisvinnerkonserten kan følges live på www.skapia.no.

Publisert:

Del: