Den nasjonale konkurransen for unge klassiske utøvere vil gå av stabelen i Horten kommende helg.

Fjorårets vinner av Midgardkonkurransen Duo Dynamo: Martha-Pil Evensen Neumer på fiolin og Hedda Aadland på cello., © Alexander Svanberg

Midgardkonkurransen er en nasjonal konkurranse innen klassisk musikk for utøvere mellom 8 og 25 år. Midgardkonkurransen har etablert seg som en av landets viktigste arenaer for unge talenter med ambisjoner om en profesjonell karriere innen klassisk musikk. Konkurransen arrangeres av Horten kulturskole med Dag Øystein Berger som kunstnerisk leder.

Konkurransen foregår i Horten, og gjennomføres lørdag 8. og søndag 9. september på Gamlehorten gjestegård og i Horten kirke. Totalt deltar rundt 100 av landets beste unge utøvere disse to konkurransedagene.

Deltagerne konkurrerer i aldersinndelte klasser for solister på strykeinstrumenter, piano, sang samt ensembler, og blir gjennomført som en rekke konserter som er åpne for publikum. Konsertinnslagene holder svært høyt nivå, og publikum kan vente seg mange gode konsertopplevelser.
Konkurransen er åpen for publikum begge dager. Alle konserter har gratis entrè bortsett fra prisvinnerkonserten.

Årets jury består av:
Tor Espen Aspaas, Maren Ørstavik, Jan Clemens Carlsen, Michael Endres, Svein Rustad, Ragnhild Hemsing, Silvia Moi, Bjarne Sakshaug og Kjell Magnus Sandve.

Urfremføring
Vigdis Verhees (19) ble kåret som vinner av Midgard komposisjonspris for unge komponister som ble gjennomført for første gang våren 2018. Vinnerverket «Herinneringen en Verlies» for cello og piano vil bli fremført for første gang under årets Midgardkonkurranse som pliktnummer i de eldste strykerklassene. Vi gleder oss til å høre verket!

Prisvinnerkonsert
Vinnerne av de ulike klassene presenteres i en egen prisvinnerkonsert søndag kveld kl 18 i Horten kirke. Her får man høre de beste av de beste unge klassiske musikerne i landet! Under denne konkurransen kåres vinneren av den gjeve Midgardprisen.
Vinner av Midgardprisen 2017 var duoen Duo Dynamo som består av Martha-Pil Evensen Neumer på fiolin og Hedda Aadland på cello.
Vinnerne i de ulike klassene får pengepremier, og noen prisvinnere får tilbud om solistoppdrag av Midgardkonkurransens samarbeidspartnere.
Det er gratis entré for kulturskoleelever på prisvinnerkonserten.
Konsert for barn og unge

Nytt i år er at det arrangeres konsert med et program som er skreddersydd for et ungt publikum lørdag kl 19 i Artilleriverkstedet. Konserten er et samarbeid med Horten kammermusikkfest og Horten kulturskole. Vi får høre noen av landets fremste musikere fremføre et 60-minutters kammermusikkprogram med musikk av Wolfgang Amadeus Mozart, Olav Berg , Ludwig van Beethoven, Camille Saint-Saëns, Alfred Schnittke, Carl Maria von Weber og Robert Schumann.

Musikere: Øyvor Volle – fiolin, Catherine Bullock – bratsj, Kari Ravnan – cello, Tom Ottar Andreassen – fløyte, Dag Jensen – fagott og Caroline Palmer – klavèr.

Alle deltagere i Midgardkonkurransen og alle elver i kulturskolen er invitert til konserten. Konserten er åpen for publikum og er gratis.

Publisert:

Del: