Ekkofestivalen på Landmark – Bergen Kunsthall i Bergen som finner sted førstkommende helg, og lover publikum en tettpakket helg dedikert til elektronisk og alternativ musikk, kunst og dokumentarfilm.

Familjen

Årets program med hele 32 artister fra Norge, Australia, USA, Storbritania, Finland, Sverige, Tyskland og Italia er en spennende og kvalitativ blanding av nykomlinger, og allerede anerkjente artister. Programmet spenner over alt fra improvisert jazz til tekno, via pop, noise og indierock. Festivalen tyvstartet forrige helg med EKKO-preludiums weekend i Bergen, Oslo og Trondheim. Til sammen var nesten 1000 mennesker innom et av festivalens oppvarmingsarrangement.

Festivalen kan i år skilte med artister som bla. Svenske Kleerup som denne uken inntok førsteplassen på BBCs UK singles chart med singelen ”With Every Heartbeat”. Han har for øvrig samarbeidet med svenske Robyn, og Marit Bergman, mens han under EKKO har med seg vokalisten Lykke Zachrisson. Nevnes bør også seksmannsorkesteret Slagsmålsklubben,som gjester Bergen med sin fengende versjon av det de selv gjerne kaller for svensk disco.

En annen svenske som gjør seg bemerket under festivalen er Familjen, som for to uker siden slapp sin debutplate på Tellé records, til strålende annmeleldser. Den California-baserte trioen Rubies utgir snart plate på samme selskap. Når de kommer til Bergen denne helgen, er det for å gjøre sin første konsert i Norge. Sin første norgesopptreden gjør også det britiske bandet Metronomy, som tidligere har turnert sammen med Franz Ferdinand. Bandet har en hektisk turneplan fremover, og er spådd mye oppmerksomhet i tiden som kommer.

EKKO 2007 er også stolte av, i samarbeid med Rikskonsertene, og Edvard Grieg Septemberfestival å kunne presentere jazz improbandet Puma. For anledningen samarbeider de med Lasse Marhaug og presenterer et unikt materiale inspirert av klangsamleren og sampleren Edvard Grieg. Unike konsertopplevelser blir det også når Bergens-artisten Sissy Wish ekslusivt fremfører elektronisk tolkninger av både nytt og gammelt materiale under sitt alias Sissy Wish Bizarre. Det samme gjør også Ungdomskulen, som under Ekkofestivalen blir til Ungboomboomskulen, og også her byttes gitarer og trommesett ut med synther og trommemaskiner.

Bergensvennene i det legendariske elektro-punkbandet Op:l Bastards, kommer til byen under festivalen. Trioen består blant andre av Timo Kaukolampi som også er kjent for å yte produsenthjelp til Annie på hennes debutalbum. Konserten deres blir den første i Bergen siden 2001.

Under festivalen presenteres i tillegg et bredt utvalg av andre Bergensartister; Bjørn Torske aka Krisp, Vakum, Skatebård, Dj Annie, Kings of Convenience (på hver sin front med henholdsvis Eirik Glambek Bøe sitt nye band Kommode og Dj Erlend Øye), Datarock dj set, og Powerblytt. Nyere navn som Indigranskauen, Me At Sea, Gocab og Lastname: Nguyen vitner om at det fremdeles spirer i byens yngre garde.

Det er Ekkofestivalen som melder dette, og fullstendig program finner du på deres hjemmesider.

Publisert:

Del: