Joachim Kjelsaas Kwtzinsky er invitert som solist med Volksoper Symphonieorchester Wien, når Griegs klaverkonsert i a-moll skal framføres i Klagenfurt.

Joachim Kjelsaas Kwetzinsky på Festspillene i Bergen, 2005

I anledning Grieg-året er pianisten Joachim Kjelsaas Kwetzinsky invitert til å være solist i Griegs klaverkonsert i a-moll i Klagenfurt i Østerrike under den årlige Wörthersee Classics Festival.

Orkestret, Volksoper Symphonieorchester Wien, dirigeres av Alexei Kornienko, og konserten finner sted i Klagenfurt Konzerthaus mandag 4. juni kl. 1930. I tillegg til a-moll-konserten vil det bli fremført et bestillingsverk og Brahms’ 3. symfoni.

Kjelsaas Kwetzinsky er aktiv som solist, kammermusiker og akkompagnatør i Norge og i utlandet.

Joachim Kjelsaas Kwetzinsky er aktiv som solist, kammermusiker og akkompagnatør i Norge og i utlandet. I mai 2004 vant han under Festspillene i Bergen konkurransen om Rikskonsertenes treårige lanseringsprogram INTRO-klassisk. Av juryen ble han berømmet for sitt profilerte programvalg, sin imponerende oversikt over og forming av det musikalske stoffet, og for stor virtuositet og usentimental følsomhet i framføringen.

Han har deltatt som solist på en rekke festivaler i inn- og utland, deriblant Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, Nordland musikkfestuke, Ultima, UNM og Christmas at the Kremlin.

Besøk hjemmesiden til Kwetzinsky for mer informasjon.

For informasjon om Wörthersee Classics Festival gå hit.

Publisert:

Del: