22-åringene Aslak G. Rønsen og Espen Friberg er kåret til vinnere av musikkvideokonkurransen Supervision. Guttenes video blir offisiell musikkvideo til Kim Hiorthøys låt “Alt måste bli annorlunda”, fra Hiorthøys nyeste utgivelse på Smalltown Supersound. – Filmen var en helt klar vinner, sier Hiorthøy.

Kim Hiorthøy på scenen

Av Hild Borchgrevink

Trafo.no, et nettsted for unge kunstnere mellom 16 og 22 år, har samarbeidet med Kim Hiorthøy og plateselskapet Smalltown Supersound om musikkvideokonkurransen SuperVision. Unge videokunstnere ble invitert til å lage musikkvideo til låta “Alt måste bli annorlunda”, hentet fra Hiorthøys “Hopeness EP” utgitt på Smalltown Supersound.

Trafo.no, Kim Hiorthøy og Smalltown Supersound gjennomgikk hele 41 innsendte bidrag før de kåret Rønsen og Fribergs vinnervideo.

Aslak Rønsen og Espen Friberg jobber med design i prosjektet Yokoland og vinnervideoen er deres første selvstendige filmproduksjon. I tillegg til status som den offisielle videoen til ”Alt måste bli annorlunda”, får de en premie på kr. 5000.

— Filmen var en helt klar vinner, forteller Kim Hiorthøy selv. – Den er vakker og har en helt egen sensibilitet; den er funky på et særegent og veldig bra vis. Det er vanskelig å forklare, men man ser det når man ser den, at den har noe som er sjeldent. Den ligger enormt fint til melodien, og den har fin rytme. Den gjør låta bedre enn den er..

Hiorthøy skal i sommer på turné i Canada og USA, til Boston, Montreal, Chicago, Toronto og Denver, sammen med Müm (Fat Cat Records). Hele tre nye Smalltown-utgivelser blir klare til denne turnéen: Hopeness EP, Live Shet (live minialbum) og For The Ladies (feltopptak)

Målsetningen er at vinnervideoen til “..annorlunda” skal vises på TV både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg vil bidragene bli publisert på Trafo.no.

Trafo.no er en internettsatsning initiert av Norsk Kulturråd for kreative unge mellom 16 og 22 år. Tilbudet er nasjonalt og retter seg mot unge som er aktive innen bilde, tekst, lyd, film og scene. Trafo.no skal stimulere og synliggjøre et mangfold av individuelle og nye uttrykksformer, samt tilrettelegge for møter mellom unge kreatører og etablerte kunstnere.

Publisert:

Del: