8. februar overrekkes Norsk Jazzforums pris på 25 000 kroner.

Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, tildeler prisen til én av organisasjonens medlemsklubber.

I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene og god organisering.

Styret i Norsk jazzforum sier følgende om Årets jazzklubb 2015:

«Kampenjazz har siden 2000 presentert ny fremadstormende jazzmusikk, på Kampen så senere på Grønland i Oslo med en sterk lokal forankring til bydelen. Med sin åpne tilnærming til jazzen har Kampenjazz invitert til et bredt samarbeid med lokale aktører. I tillegg har Kampenjazz latt unge lokale musikere være med på å utarbeide og den musikalske profilen for klubben.  Med dette har Kampenjazz etablert seg som en sentral bidragsyter til Østlandets jazztilbud, og viktig brobygger for det lokale kulturlivet øst i Oslo. Norsk jazzforum gratulerer Kampenjazz med prisen Årets jazzklubb 2015, og ser frem til en rekke flotte musikkopplevelser i årene som kommer.»

Kampenjazz ble etablert i år 2000, og flyttet høsten 2011 fra bydelen Kampen til nye lokaler i Cafeteateret på Grønland i Oslo. Lokaliseringen på Grønland har ført til samarbeid med aktører som Nordic Black Theatre, Samspill International Music Network, Oslo musikk- og kulturskole og Kampen skole.

Fokus på ung jazz er også sentralt for Kampenjazz.

 

 

 

Publisert:

Del: