En ny kombinasjon av vidt forskjellig musikalske uttrykk finner sted på Torget i Stavanger fredag 14. juni. Da møtes Norges kanskje mest populære rockband for tiden, Kaizers Orchestra, og Stavanger Symfonorkester, som har gjort det til en vane å gå nye veier.

Kaizers Orchestra

Det er to Spellemannsprisvinnere av året som møtes på Torget i Stavanger. Kaizers Orchestra, som antagelig har vært Norges hardest arbeidende rockband det siste året, vant Spellemannsprisen 2002 i klassen for rock, og Stavanger Symfoniorkester, som deltok med Arne Nordheims fiolinkonsert på platen som vant i klassen for samtidsmusikk.

Nokså nøyaktig 10 år etter Symfoniorkesteres suksess sammen med September When er orkesteret igjen på utescene i byen sammen med et nytt rockeband fra Rogaland.

Rammen er Stavanger kommunes og Statoils konsert i anledning 30 års jubileet for Stortingets vedtak om å opprette Statoil og la Stavanger bli hovedsete for landets oljevirksomhet. Dette markeres med et gigantisk arrangement i Vågen: Symfoniorkesteret åpner med en egen avdeling, før de kaster seg ut i samspill med Kaizers Orchestra, alt spesialarrangert for de to ensemblene av musiker og komponist Erlend Skomsvoll.

Stavangerensemblet med Anders Bru i spissen kommer også på scenen senere på kvelden, og det blir film på storskjerm. Mia Gundersen er programleder.

Publisert:

Del: