John Zorn kommer denne høsten til Bergen for å kurere en konsertserie med tema New York.

John Zorn08/Foto: Bergen Jazzforum

John Zorn regnes som en moderne legende på den internasjonale jazz- og avantgarde scenen. Både som musiker, arrangør og komponist har han opparbeidet seg et solid rykte og samarbeider med musikere som Marc Ribot, Lou Reed, John Medeski, Bill Frisell, Joey Baron, Mike Patton og flere.

I høst har han takket ja til forespørselen fra Bergen Jazzforum om å være kurator for en serie konserter under årets BergArt. Konsertene har New York som tema, og medvirkende på konsertene er Marc Ribot, Joey Baron, Kenny Wollesen, Jamie Saft, Cyro Baptista, Trevor Dunn og Ikue Mori.

The Dreamers, Electric Masada og Essential Cinema går på scenen på Verftet USF 17. og 18. oktober.

Om John Zorn

Zorn er høyt respektert som musiker, arrangør og komponist. Han driver også sitt eget plateselskap (Tzadik) og sitt eget konsertsted i New York (The Stone). På plateselskapet sitt har han signet musikere som Marc Ribot, Mike Patton, John Medeski, Billy Martin, Mark Fieldman og nå nylig vår egen Maja Ratkje.

Zorn har en tendens til å kvalitetssikre alt han driver på med og gir publikum både overraskelser og lykkelig euforiske musikalske opplevelser. Hans foreløpig siste plate The Dreamers.

Det er Bergen Jazzforum som melder dette i dag.

Publisert:

Del: