Det tradisjonsrike magasinet Jazznytt, driftet av Norsk jazzforum, har nå fått sin egen nettside. Her skal det være mulig å finne nyheter, notiser og anmeldelser, samt bildearkiv, jazzquiz og oppdaterte festivalrapporter.

Saxofonillustrasjon (Norsk Jazzforum)

Det er i tillegg mulig å laste ned seneste nummer av Jazznytt i pdf-format på deres nye hjemmeside.

Jazznytt kommer ut seks ganger i året, og har et opplag på rundt 4000. Nå kan man også lese aktuelle jazznyheter på internett hver dag. Nettsiden kommer i tillegg til tidsskriftet, og skal bringe små og store jazznyheter ut til det jazzinteresserte publikum.

Jazznytts grunnidé er å gi det jazzinteresserte publikum i det ganske land nyttig, interessant og meningsfullt lesestoff om norsk og internasjonal jazz og annen rytmisk kvalitetsmusikk. Mange mener at det er i Norge den mest innovative, kreative og nyskapende jazzen skapes i dag. Fra hele verden strømmer jazzjournalister, festivalarrangører og interesserte lyttere til Norge for å høre hvordan fremtidens jazzuttrykk høres ut. Denne “bølgen” følger Jazznytt nøye. Vi har et tett kontaktnett med aktører både her hjemme og i utlandet som vi har nær kontakt med for å ligge i forkant av utviklingen, heter det i en pressemelding fra magasinet.

Dette er et utdrag skrevet av redakør Jan Granlie i Jazznytt nummer 3 – 2007.

“Om kort tid vil JAZZNYTT også være å finne i «cyber space» med vår egen internettside. I flere år har vi vurdert fram og tilbake om vi skulle kaste oss ut i den skumle internettverdenen. Da Norsk jazzforum renoverte sin nettside i høst bestemte vi oss for at det var på høy tid å komme oss på nett vi også. Men vi ville vente og se hvordan den nye plattformen til jazzforum fungerte før vi satte inn energi, tid og økonomiske midler til prosjektet. Men nå ser det ut til at tiden snart er inne – og om kun kort tid vil www.jazznytt.no være en realitet.

Her vil du finne nyheter, intervjuer, anmeldelser, bilder, qvizz, et rikholdig arkiv og, etter hvert også både lyd og videoeksempler. I tillegg kan du laste ned seneste nummer av bladet i pdf-format. Fordelen med å være på nett er, i første rekke, at vi kan være mer oppdaterte med festivalreportasjer, konsertanmeldelser etc. På nett kan vi rapportere daglig fra festivaler. Vi kan være raskere ute med konsertanmeldelser enn dagsavisene (de få som bryr seg om slikt), og vi har muligheten til å være det nettstedet hvor det jazzinteresserte publikum må være for å holde seg daglig oppdatert på hva som skjer i det norske og internasjonale jazzliv.”

Dette i følge en pressemelding. Jazznytts side på Internett fiunenr du her.

Publisert:

Del: