I disse dager øver kor over hele Østlandet på kjente og kjære julesanger i påvente av besøk fra ”Jazznissen” Tonny Kluften og hans medhjelpere. Prosjektet “Jazzå, er det julebarn?” arrangeres av Østnorsk jazzsenter og Tonny Kluften Trio i samarbeid og inkluderer til sammen syv barnekor fra hele Østlandet.

Jazzmus

I løpet av turneen vil hundrevis av barn ha sunget, klappet i hendene og svingt seg i kretsen, og sammen setter kor og trio det Østlandske publikum i solid julestemning.

”Jazzå, er det julebarn?” turneen 2006:

01.12. Oppsal Kirke, Oslo m. Oppsal skoles barne-, og ungdomskor
02.12. Røyken Jazzforum m. Barnekoret Cantare, Sydskogen barnekor
03.12. Blårollinger Oslo m. Tveita Skolekor
06.12. Hovet Kyrkje, Hovet m. Skarvebarna
10.12. Jazz Evidence, Energimølla, Kongsberg m. Kongsberg Pikekor
13.12. Horten Jazz Club, Lillås skole, Horten m. Lillås 4. klasse kor

Musikken er arrangert og tilrettelagt av bassist Tonny Kluften. Kluften kan sees og høres i mange og ulike sammenhenger, oftest i forbindelse med den mer eksperimentelle delen av jazz- og improvisasjonsmusikken. Mest kjent er han kanskje for sitt samarbeid med prominenser som Tony Oxley og Derek Bailey, sitt eget prosjekt No Spaghetti Edition, og bandet Huntsville.

På årets juleturné har Kluften med trompetist Per Willy Aaserud og gitarist Nils Einar Vinjor.

Per Willy Aaserud har opptrådt med en rekke musiker innafor jazz-, pop og verdensmusikksjangeren. Aaserud har jobbet mye for og med barn, blant annet gjennom Rikskonsertene og Drivhusets musikkverksted. Han har markert seg ikke minst sammen med Hilde Louise Asbjørnsen, Gisle Børge Styve og Niko Valkepää.

Nils Einar Vinjor er en velbevandret mann i musikkens verden. Etter et studium i klassisk gitar har han vært igjennom de fleste genre fra blues, jazz, pop rock til funk musikk. Han har satt sine spor på et utall av norsk plateutgivelse bl.a. med Kari Bremnes, Silje Nergaard, Ketil Bjørnstad, Jonas Fjeld, Knut Reiersrud og Jan Eggum.

Publisert:

Del: