På bakgrunn av en artikkel i Tønsbergs Blad i forrige uke med tittelen “Jaga Jazzist sprekker opp” og den dominoeffekten denne artikkelen har hatt utover i det langstrakte presse-Norge, føler vi at det på vegne av Jaga Jazzist må klares opp i et par ting, skriver managementet Bureau Storm. De anbefaler Jaga-fans om å se lyst på fremtiden, og glede seg til det kommende albumet “The Stix”.

Jaga Jazzist (live på Gleng)

Den nevnte artikkelen handler om Jørgen Munkebys og Morten Qvenilds uttreden av bandet. Gjennom artikkelen kan man få et inntrykk av at Jaga Jazzists fremtid står i fare, noe vi umiddelbart vil avkrefte.

For å gjøre det helt klart: Jaga Jazzist skal ikke oppløses.

Etter mange år med hardt arbeid har Jaga Jazzists medlemmer fått lønn for alt strevet. “A Livingroom Hush” har solgt over 10.000 i Norge, de har fått strålende omtale i Engelsk presse både for albumet og for sine konserter, bandet har spilt og skal spille på en lang rekke tunge festivaler i sommer (Roskilde, Stockholm Jazz, Lowlands, Pukkelpop ++), de er signet til det engelske bookingbyrået Coda Agency (Air, Portishead, Cornelius, Aphex Twin etc.). I tillegg forhandles det med flere engelske major-selskaper og store independent-selskaper om utgivelse utenfor Norden av bandets nye album, “The Stix”.

“The Stix” slippes i Norge på Warner Music 26. august, og etterfølges av en lang Norgesturne samt Europa-turne i november. Videre ligger det konkrete planer langt uti 2003.

Majoriteten av låtene på det nye albumet, og de fleste av bandets låter generelt de siste årene, er komponert av Lars Horntveth. I tillegg har også Jørgen Munkeby, Martin Horntveth, Andreas Mjøs og Morten Qvenild bidratt med låter.

Morten Qvenild og Jørgen Munkeby trer ut av Jaga Jazzist fordi de vil konsentrere seg om egne prosjekter og andre engasjementer, deriblant det kritikerroste bandet Shining. Dette er uproblematisk og udramatisk for samtlige involverte i Jaga Jazzist, Munkeby og Qvenild inkludert.

Erstatter for Morten Qvenild er Andreas Schei (21), som debuterte med Jaga Jazzist på årets Roskilde Festival. Munkebys erstatter vil tiltre i september.

— For øvrig er “The Stix” en fantastisk skive, avslutter en entusiastisk Vegard Waske i Bureau Storm. – Folk har god grunn til å glede seg.

Og det kan vel Ballade bekrefte, etter bl.a. å ha sett bandet i svært god form under Måne Festivalen i Fredrikstad i sommer.

Publisert:

Del: