I år konkurrerer åtte band om tittelen årets unge jazzmusikere. Premien er en lanseringspakke til en verdi av flere hundre tusen kroner.

Legopulver

De to første bandene ut er Albatrosh og Legopulver, som spiller på Vossa Jazz søndag 16. mars. En fagjury sender ett av bandene videre til finalespillet under Moldejazz.

Norsk jazzforum, Rikskonsertene og fem av landets største jazzfestivaler står bak Jazzintro, som er et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere.

På bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale har en fagjury med profesjonelle jazzmusikere plukket ut åtte band til å delta i lanseringsprogrammet i 2008.

Hvert band vil holde en konsert på én av de fire samarbeidsfestivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival) våren/sommeren 2008. På hver av de fire festivalene velges det ut ett band som deltar i finalespill under MoldeJazz i juli, hvor juryen utroper ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2008.

Dette bandet lanseres de påfølgende to år med blant annet en landsomfattende turné høsten 2008 og våren 2009.

Lanseringspakken fra Rikskonsertene har en verdi på flere hundre tusen kroner og inkluderer blant annet flere festivaljobber og Norgesturné, samt muligheter for skolekonsert-turné, utenlandskonserter og benyttelse av Rikskonsertenes digitale produksjons- og redigeringsstudio.

Foruten Albatrosh og Legopulver er dette årets deltagere i Jazzintro-programmet:

Maijazz lørdag 10. mai:
Aphrodisiac
REVOLVER!

Nattjazz onsdag 28. mai:
Post
Carand’ache

Kongsberg jazzfestival fredag 4. Juli:
Autronic
Flux

Tidligere vinnere:
Urban Connection (1998), ra (2000), Solid! (2002), in the country (2004) og Puma (2006).

Dette i følge en pressemelding fra Norsk jazzforum.

Publisert:

Del: