Arendal er i år som i fjor åsted for jazz- og bluesfestivalen Canal Street, som åpner dørene i dag. – I år har vi gitt Ulf Nygaard og hans band Flunk æren av å være første band ut i klubbprogrammet, forteller Vidar i Canal Streets PR-gruppe.

Ulph, Folk & Røvere

Flunk startet egentlig som en liten ferie for Folk & Røvere-hovedmann Ulf Nygaard. Noen sene kvelder i Ulfs hjemmestudio med indisk take-away og Jo Bakkes gitarer førte imidlertid en håndfull låtskisser, og duoen fant ut at de like gjerne kunne lage et album. Jo Bakke er tidligere gitarist i popbandet Happy Campers og er nå den ene halvdelen av house-duoen Antenna, som ga ut sin debut-tolvtommer på amerikanske Guidance Recordings sist høst.Dermed var Flunk-soundet satt. I tillegg til bedriftene til de to ovennevnte har Anja og Tine Skarland lagt på vokal på noen låter, og Ivar Winther har spilt fløyte.

Etter konserten vil DJ Ulph overta, slik at det blir en helaften med smakebiter fra alt Folk & Røvere har matet Norge med gjennom flere år. Det hele starter kl. 21.

I løpet av uken kan Canal Street skilte med jazzige og klubbete fristelser som Dadafon, Tord Gustavsen trio, Nathalie Nordnes band, Ytre Suløens Jazzensemble, Kirsten Bråten Berg/Arild Andersen/Paolo Vinaccia, Unni Wilhelmsen med Jan Gunnar Hoff trio, kanalteater med Gruvekompaniet og ikke minst beachparty med DJs og strandvolleyball. Med andre ord – det er bare å kaste seg i båten hvis du er i nærheten. Fullt program finnes på festivalens hjemmesider.

Publisert:

Del: