Opptrer på musikkshowet og prisutdelingen P3 Gull 30. november.

Iris er Årets Urørt. Tidligere i år har hun blant annet varmet opp for Aurora på flere konserter, og spilt på Trondheim Calling og Bylarm i Oslo, © Fotokollasj av NRK P3

Tre finalister har kjempet om å bli Årets Urørt og dermed å få opptre på P3 Gull 30. november. Lytterne og juryen stemte fram Iris som vinner.

– Så sykt gøy – kan noen ta på hjertet mitt?! Takk!, sa Iris da resultatet ble annonsert i sendingen til Christine på P3.

I den siste innspurten sto kampen mellom Iris, Kamara og Ousu Leigh. Til slutt ble det klart at det var Iris fra Arna i Bergen som stakk av med prisen som Årets Urørt med låta «Hanging around you/Crackers».

– Iris tilfører noe nytt i pop-landskapet, og er et navn vi kommer til å se på plakatene i tiden som kommer. Hun har en særegen stemme, lager tekster som folk kan kjenne seg igjen i og elektronisk popmusikk folk kan elske, heter det i begrunnelsen.

Imponert over kvaliteten
Vinneren ble kåret av publikum og en jury som bestod av Silje Halstensen fra “Bendik”, Stjernekamp-vinner Bilal Saab og Wolfgang Wee, fungerende musikksjef i P3.

Juryen lot seg imponere av kvaliteten på finalistene, noe musikksjefen understreker:
– Trekløveret Ousu Leigh, Iris og Kamara er den mest sammensatte samlingen av Urørt-finalister vi har hatt noensinne, sier Wee fornøyd.

Publisert:

Del: