Rikskonsertenes INTRO-klassisk-musikere Solset og Lindberg med direktekonsert til én million spanske radiolyttere. Senere i november reiser Joachim Kjelsaas Kwetzinsky til Kina, der han skal gi konserter og mesterklasser i Shanghai og Hangzhou.

Kristian Lindberg_2 (Foto: Nicki Twang)

Under Festspillene i Bergen tidligere i år vant sopranen Berit Norbakken Solset (29) og pianisten Kristian Lindberg (26) INTRO-klassisk-finalen, Rikskonsertenes lanseringsprogram for unge musikere. I 2004 vant pianisten Joachim Kjelsaas Kwetzinsky (28) samme konkurranse.

Til én million radiolyttere
Lørdag presenterte de seg selv og norsk musikk på en konsert i Kunstakademiet, Academia de Bellas Artes de San Fernando, i Madrid.

Konserten ble direkteoverført til en million lyttere av den spanske, klassiske radioen, Radio Clásica. På programmet stod musikk av Edvard Grieg, Johan Kvandal, Harald Sæverud og Olav Anton Thommessen.

Kwetzinsky til Kina
Senere i november reiser Joachim Kjelsaas Kwetzinsky til Kina, der han skal gi konserter og mesterklasser i Shanghai og Hangzhou.

I tillegg til musikk av Grieg, Sæverud, Skrjabin og Sjostakovitsj, skal Kwetzinsky framføre klaverstykker av Kinas mest kjente komponist i dag, Tan Dun, samt Chopins store klaversonate i b-moll. I Shanghai skal han blant annet spille i JinMao Concert Hall, en konsertsal som befinner seg i det berømte JinMao Tower, Kinas høyeste skyskraper.

Lindberg til Moskva
I romjula reiser Kristian Lindberg til Moskva, der han skal være solist med Kreml Kammerorkester i Chopins klaverkonsert nr. 1.

Kreml Kammerorkester er et profilert russisk orkester som også turnerer mye i USA, og som har gjort en stor mengde plateinnspillinger. Konserten finner sted i en praktfullt utsmykket sal i selveste Kreml.

Publisert:

Del: