INTRO-folk er et helt nytt lanseringsprogram for unge lovende folkemusikere der det overordnede målet er å styrke norsk og samisk folkemusikk. INTRO-folk, som i løpet av juli neste år skal kåre “Årets unge folkemusikere”, introduseres i skrivende stund av blant andre kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og rikskonsertenes Helge Skansen. Mottakelsen på Fabrikken i Oslo gjestes også av et par av Norges mest prominente folkemusikk-utøvere.

Valgerd Svarstad Haugland (offisielt)

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og Rikskonsertenes konsertsjef Helge Skansen er blant de som bidrar til lanseringen, som startet klokken 13.30 på Fabrikken i Oslo. I tillegg kommer noen av Norges beste utøvere innenfor folkemusikk, meldes det fra arrangørhold.

Tanken bak INTRO-folk er å skape en arena der utvalgte unge folkemusikere får utvikle seg som kunstnere og får erfaring i musikkformidling på et høyt nivå. Gjennom deltagelse på toneangivande festivaler får et bredt publikum bli bedre kjent med dem som musikere. Presentasjon av alle deltakerne vil vise bredden og nivået på unge norske folkemusikere, og bidra til videre karrierebygging for artistene. “Årets unge folkemusikere 2005” vinner en skreddersydd lanseringspakke for 2005 og 2006.

Bak INTRO-folk står Rikskonsertene, Folkemusikkscena, Norsk Folkemusikkformidling, Den norske folkemusikkveka på Ål, Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, Riddu Riððu festivalen, Telemarksfestivalen, Jørn Hilme stemnet, Osafestivalen, Norsjøfestivalen “Sailor’s Wake” og Kalottspel.

INTRO-klassisk og Jazzintro er allerede godt etablerte lanseringsprogram som har fått god omtale. Artister som har vunnet Jazzintro eller INTRO-klassisk har fått hjelp til å sette fart på karrieren i Norge og enkelte har også blitt kjent i utlandet. Nå står altså folkemusikken for tur.

Publisert:

Del: