Soloartisten om tørket bille, cageball og måking av snø.

Matias Hilmar Iversen, © Morten Henden Aamot

«Før hørte jeg alltid på P2, men etter at Trump ble valgt hører jeg bare på podcast og jazz om morgenen.»

Alder: 44 år
Yrke: Musiker og statsansatt
På nett: matiashilmariversen.no

Søvn
På hverdager står jeg opp litt over seks for å spise frokost med sønnen min før han skal på skolen. I helgene står jeg som regel opp sånn sju-halv åtte for å drikke kaffe og spille gitar alene i en times tid før de andre våkner.

Jeg har to varianter av leggetid. Enten legger jeg meg sammen med samboeren min før elleve, og da sover jeg veldig godt. Ellers blir jeg sittende og spille musikk eller se dokumentarer på YouTube, og da kan klokka bli ett. Jeg har som mål å slutte med å legge meg sent.

Jeg våkner stort sett i godt humør, og da koker jeg kaffe, spiser grovt speltbrød og mater kattene. Før hørte jeg alltid på P2, men etter at Trump ble valgt hører jeg bare på podcast og jazz om morgenen.

Jeg får ikke nok søvn når jeg legger meg for seint hjemme eller på tur med bandet. Da kan jeg sove en time i løpet av dagen hvis jeg har muligheten. Pleier ikke plage meg så mye at jeg har sovet lite. Kaffe virker godt på meg.

Mat
Frokost er grovt speltbrød fra Baker Hansen med svolværpostei eller makrell i tomat. I perioder spiser jeg Weetabix. Vi har en fantastisk kokk der jeg jobber i Nydalen, så til lunsj er det nesten for mye å velge mellom av salater, hummus og sånt og kylling eller svinekjaker eller andre varmretter.

Jeg liker å lage middag, leser mye oppskrifter. Har som mål å lage mindre kjøttbaserte greier og mer fisk. Begynner alltid i fiskedisken når jeg er i butikken. Lager panert flyndre, betasuppe med røkt svinenakke, tomatsuppe, kyllinglår og rotgrønnsaker. Jeg prater mye om mat, nesten mer enn jeg prater om musikk.

Jeg tror ikke jeg har noen rare matvaner, annet enn at jeg må prøve alt som er litt annerledes og liker det stort sett. Øyet til sauen på smalahove, lammemilt, brissel og lever og andre typer innmat, tørkede gresshopper. Råtten hai er ikke godt, men det er en gøyal utfordring. Tørket bille var helt ok, men rart når jeg satt på t-banen etterpå og hadde noe mellom tennene, og så var det et billebein.

Min favoritt i sommer var flankestek marinert i lime og koriander og olivenolje grillet ganske kjapt med bakte søtpoteter og chillibønner. Eller røkt torsk med poteter, eggesmør og ertestuing. Restaurant: jeg anbefaler alltid pizza nr 9 på Hell’s Kitchen på Youngstorvet, den med ansjos, men de måtte legge ned nettopp. Ben Reddik er bra, og så liker jeg å spise fajita med biff på Café Sara. Le Benjamin er min absolutte favoritt. Mat, stemning, alt ved det stedet er topp. Jeg drikker ikke egentlig drinker så ofte. Noen ganger Islay-whisky, alt som smaker røkt er godt.

Jeg liker de fleste typer vin og øl, eller half-and-half farris og eplejuice. Det er min drink.

Jobb
På «dagjobben» min begynner jeg halv ni, ni. Noen få ganger åtte. Ferdig fire-halv fem. Som musiker er det ingen faste tider. En event kan godt være om morgenen. Skal man fly et sted må man som regel avgårde tidlig, og så spiller man sent. Det som gjør at man kan ha en «ordentlig» jobb er jo at man stort sett driver med musikk utenom vanlig arbeidstid.

I åpent kontorlandskap trenger jeg kaffe og hodetelefoner. Det samme i studio, egentlig. Begge steder er det viktig å være uthvilt og å ha et mål for hva man skal gjøre den dagen.

Nå om dagen har jeg gitt ut soloplata mi, så utenom arbeidstiden i staten skriver jeg låter til den neste plata, booker spillejobber, og forbereder julekonsert og øvinger til det med bandet mitt, Ila Auto.

Jeg har alltid musikk eller tekst gående på loop inni hodet, men det er ikke noe jeg trenger å koble av fra, det putrer og går av seg selv og er ikke noe forstyrrende, unntatt når jeg må stoppe filmen for å skrive ned noe som jeg kom på når jeg ser serier med kjæresten min. Og så tenker jeg aldri på sånn livespilling og annet man kan bli nervøs for i det hele tatt før jeg faktisk står der. Det sparer meg for mye unødig bekymring.

Fritid
Jeg liker å gå ut og spise og drikke, men er minst like glad i å lage mat selv hjemme. Liker å gå på konsert. Men jeg er jo stort sett hjemme, sammen med de andre eller alene med gitar. Så jeg liker vel det best, om jeg må velge. Fått en hage med benk, så jeg liker å sitte der også.

Når jeg har fri så går jeg i skogen og hører på podcast eller musikk, går på konsert, trener. Eller bare sitte og lese eller lytte. Tur med hest i skogen er fint.

Typisk lørdag er kaffe og gitar klokka åtte, frokost med hele familien klokka ni, hvis vi har barna. Eller med bare samboeren og meg hvis de er hos de andre foreldrene sine. Jeg bodde på Majorstua før, så da var lørdagen kaffe, trening, kjøpe plater, gå på konsert på Big Dipper klokka 14, drikke en øl med en kompis etter det, hjem og lage mat, se film og drikke vin.

Vi har flytta ut av byen nå, så det er litt mer ting å gjøre i og rundt huset. Jeg liker alle aktiviteter der jeg kan høre på musikk eller podcast samtidig. Måke snø for eksempel. Men det er fortsatt mest kaffe og gitar. Jeg skal ikke skryte på meg å være den som tar initiativet til oppussingsprosjekter.

Liker å ri, spille cageball etter jobb en dag i uka, trene på EVO, gå tur i skogen. Det høres aktivt ut, men det er jo bare små avbrekk i all den tiden jeg bruker til bare å tenke på musikk.

Publisert:

Del: