Kåret til ‘Best Large Ensemble’ og ‘Best production of the Year’ under The Young Audiences Music Awards onsdag.

Skyggespill på Sentralen i Oslo i 2017 Foto: Lars Opstad

Onsdag kveld ble konsertforestillingen ‘Skyggespill’ kåret til ‘Best Large Ensemble’ og ‘Best production of the Year’ på The Young Audiences Music Awards (YAMawards) 2018 i Santiago de Compastela i Spania.

Skyggespill er en scenisk konsertforestilling produsert av Det Norske Kammerorkester i samarbeid med den nederlandske musikkteaterprodusenten Oorkaan og Kulturtanken.

YAMawards utdeles av Jeunesses Musicales International til de beste musikkproduksjoner produsert for et ungt publikum. Juryen består av internasjonale journalister og representanter for store europeiske konsertsaler, og tre vinnere ble valgt ut av elleve nominerte, innen tre kategorier.

– Vi er utrolig stolte av produksjonen, og ikke minst av musikerne våre som her har gått langt utover det musikerrollen normalt har av utfordringer. Takket være dem og vårt tette samarbeidet med nederlandske Oorkaan har dette blitt en unik forestilling som vi håper skal være til glede for mange barn videre fremover» sier Kammerorkesterets direktør Per Erik Kise Larsen i en pressemelding.

Om Skyggespill
Skyggespill er en musikalsk eventyrfortelling der musikk og teater smelter sammen. Med scenografi, regi, kostymer og lys blir historien fortalt gjennom musikken og musikernes sceniske spill med instrument og bevegelser som virkemidler.

Musikken i Skyggespill er Arnold Schönbergs senromantiske stykke Verklärte Nacht.

Forestillingen ble produsert både i strykeorkesterversjon og sekstettversjon, og ble vist for nærmere 3000 Oslo-elever på 5.-7. trinn i 2017.

Skyggespill er regissert av den nederlandske skuespilleren og regissøren Dagmar Slagmolen, med kunstnerisk innstudering av kammerorkesterets kunstneriske leder, Terje Tønnesen.

Produksjonen er støttet av Sparebankstiftelsen DNB (NO) og Fonds Podiumkunsten (NE).

Skyggespill vil turnere for Den kulturelle skolesekken i Hedmark og Oppland 29. januar – 8. februar 2019.

Publisert:

Del: