Landets nye yndlinger 120 Days og noe mer etablerte Manfred Mann’s Earth Band topper den åttende utgaven av Rjukan Rockfestival – som går av stabelen 8. og 9. juni. Festivalen vil i år foregå utendørs i sentrum av Rjukan. Norsk fokus og bred genrespredning er to stikkord som kan heftes ved denne lille, men trivelige festivalen.

120 Days (Photo: Kim Hiortøy)

Av Bjørn Hammershaug

I tillegg til Manfred Mann’s Earth Band og 120 Days ventes et ganske spredt spekter av artister til den lille byen mellom fjellene. Hit kommer også den Spellemannsnominerte duoen Karpe Diem, 80-tallsidolene i The Kids, Ingenting og Black Debbath.

Andre norske navn på festivalplakaten er Null$katte$nylterne, The Goo Men og de to hyllestbandene Blakk (som spiller låter av Raga Rockers) og Överhead (som gjør det samme av Mötorhead)

I følge festivalsjef Morten Engh gjenstår det enda et par navn før festivalen er endelig spikret, men billettene er allerede ute i salg gjennom Ticketmaster-systemet.

— Blant annet skal vinnerbandet i Rockekamp Telemark få sin første festivalerfaring på Rjukan Rockfestival, lover Engh.

Flytter utendørs

Rjukan Rockfestival vil i år gå over til å bli en ren utendørsfestival, og det vil bli satt opp et stortelt i Birkelunden ved Rjukan Gjestegård.

Denne prosessen startet så smått i 2006, da klubbfestivalen med utgangspunkt i det regionale Rjukanhuset flyttet delvis ut.

— Fra i sommer tas steget helt ut, etter at Big Bang, Saxon og Slade viste at festivalen hadde vokst ut av sine lokaler. I år bygges det opp en stor scene midt i sentrum av byen, sier Engh.

Rjukan Rockfestival har sine idealer i gitarbasert rock, men har valgt å være en fordomsfri festival, i følge festivalsjef Engh:

— Dette understrekes av at Norges mest rocka folkemusiker, Knut Buen, skal være festivalens konferansier. Festivalen har tidligere opplevd de norske tungrockerne i We sammen med Buen på scenen i noe som var en utrolig festivalopplevelse i 2005. Buen garanterer at han er åpen for nye, historiske stunts under årets festival.

Deler ut Rockprisen

Rjukan Rockfestival deler også årlig ut Rockprisen til artister som har gjort en spesiell innsats for å spre norsk rock i inn- og utland.

Tidligere har TNT, Jørn Lande, Mercury Motors, Andrej Nebb/de Press og Zodiacs mottatt Rockprisen.

Mer om Rjukan Rockfestival: www.rjukan-rockfestival.no
Mer om Rjukan: www.visitrjukan.com
Mer om transport til Rjukan: www.rjukanekspressen.no

Publisert:

Del: