Åremålet forlenget med fem år.

Ingrid Lorentzen Foto: Erik Berg

Styret har ansatt Ingrid Lorentzen som ballettsjef for Den Norske Opera & Ballett for perioden 1.8. 2017-31.7.2022, etter innstilling fra administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø. Stillingen er en forlengelse av åremålet.

Ingrid Lorentzen startet i jobben som sjef for Nasjonalballetten i 2012, etter 14 år som danser og solist i kompaniet. Under hennes ledelse har Nasjonalballetten hatt forestillinger I Fokines verden, Ghosts — Ibsens Gengangere og A Swan Lake. Balletten satser også internasjonalt, og har dratt på turné blant annet til St. Petersburg, Paris og Granada.

— Alt vi gjør springer ut fra de fantastiske danserne vi har i Nasjonalballetten. Jeg er inderlig glad for å kunne fortsette å arbeide med dem og utvikle dette kompaniet videre. Ikke minst ønsker jeg å legge til rette for at det blir skapt dans av høy kvalitet, som gir opplevelser og betyr noe i menneskers liv. Derfor er jeg så takknemlig for tilliten fra administrerende direktør og fra styret, og for støtten jeg opplever i Den Norske Opera & Ballett for det vi skaper sammen, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen i en pressemelding.

Publisert:

Del: