Østnorsk jazzsenter arrangerer improvisasjonskurs for ungdom med pianist Maggi Olin og saksofonist Cennet Jönsson helgen 12. og 13.april i Larvik.

Saxofonillustrasjon (Norsk Jazzforum)

Maggi Olin og Cennet Jönsson er svenske jazzmusikere og komponister. De er begge anerkjente instruktører med tallrike internasjonale oppdrag og turnéer. I Larvik vil de lede workshop, samspill og improvisasjons-trening. Det hele avsluttes med en uhøytidelig konsert søndag ettermiddag.

Seminaret passer for utøvere i alle aldre over 15 år. Man trenger ikke ha erfaring med improvisasjon for å delta, men man bør ha spilt/sunget noen år og beherske instrumentet greit. Kurset er åpent for alle som ønsker å lære mer om improvisasjon, og alle instrumenter er velkomne.

Om instruktørene

Cennet Jönsson – sopran- och tenorsaksofon, bassklarinett.

Cennet Jönsson er ansett som en av Sveriges fremste solister på sine instrument og er kjent fra grupper som Tolvan Big Band, Peter Danemo Kapell, Jönsson/Karlzon Duo och Stroman/Jönsson Project.

I 2001 startet han sitt nåværende band, Cennet Jönsson Quartet. Han har samarbeidet med Billy Cobham i gruppen North by NorthWest, som har turnert i 15 europeiske land. Sammen med pianisten Maggi Olin leder og skriver CJ for nonetten Relay Orchestra. Jönsson er også virksom i Meloscope, i Trio Tiger sammen med sangerinnen Lina Nyberg og pianisten Tommy Kotter og er medlem i gruppa Double Standards.

Han har dessuten spilt med storheter som Dizzy Gillespie, David Liebman, Michael Brecker, Kenny Wheeler, Daniel Humair, Scott Stroman, John Taylor, Gary Husband, Nikki Iles, Stan Sulzmann, Palle Mikkelborg, NHÖP, Lena Willemark, Anders Bergcrantz m.fl.

l 2004 skrev Jönsson verket Rain Music – musikk for saksofon, strykerkvartett, brasstrio og komp på oppdrag av London Philharmonic Orchestra. Han er også en av landets mest ansette improvisasjonslærere og har hatt en mengde internasjonale undervisningsoppdrag i land som Frankrike, England, Tyskland, Portugal, Israel, Senegal, Mosambik, Kina, USA og Australia.

Maggi Olin – piano

Pianist och komponist bosatt i Malmö. Sammen med saksofonisten Cennet Jönsson leder og skriver hun for Relay Orchestra, i tillegg har hun med sangerinnen Sofia Feuer i gruppa Eliveation.

Hun leder også sin egen gruppe Maggi Olin Band med flere CD-utgivelser og internasjonale turnéer, og hun er med i Nordic Connect, der musikken skrives av Olin, Ingrid Jensen og Cristine Jensen. CDen Flurry ble gitt ut i 2007 i sammenheng med en rikskonsertturné i Sverige.

Olin har turnert i Europa, Mexico, USA och Canada. Hun fikk utmerkelsene Jazzkannan 2004 og Jazzkatten 2006. Det siste året har hun utgitt flere plater, blant annet Eliveator med bandet Eliveation og Flurry med Nordic Concert.

Cennet Jönsson og Maggi Olin har samarbeidet over en rekke år, og de ga i fjor ut en duoplate; Relay på det svenske selskapet Kopasetic.

Påmelding

Østnorsk jazzsenter ved Kari Grete Jacobsen post(a)ostnorskjazzsenter.no
eller KulturCentralen ved Sylvelin Hege Sevilhaug sevilhau(a)online.no.

Oppgi navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer og instrument.

Førstemann til mølla gjelder, og siste frist er 28. mars.

Arrangør: Østnorsk jazzsenter og KulturCentralen.
Støttet av Vestfold fylkeskommune.

Det er Østnorsk jazzsenter som melder om dette.

Publisert:

Del: