KORK med to veldig forskjellige konserter onsdag og torsdag denne uken.

Asbjørn Schaathuun (Foto: Lisbeth Risnes, NMI)

Asbjørn Schaathun er blant de betydeligste profiler i norsk samtidsmusikk. Torsdag 6. desember er det han som står for programmeringen og som presenterer musikk av tre kolleger som har inspirert ham i betydelig grad. I tillegg spilles naturligvis et stykke av Schaathun selv: ”Wie die Zeit die Matherie verandert”.

Du får høre Varese: ”Offrandes for sopran og kammerorkester”, ”Requies” av Luciano Bero og ”Tombeau” fra Pli selon pli av Boulez. Altså komposisjoner av ruvende skikkelser i vår tids musikk.

Du får møte to andre kunstnere i tillegg til KORK og Schaathun: Sopranen Siri Torjesen og dirgenten Peter Szilvay. Den som gjerne ønsker å komme nærmere musikken fra vår egen tid, har en gylden anledning torsdag 6. desember kl. 19.30 i Store studio.

Du kan lade opp kvelden før – på samme sted – med både store klassikere og en urfremførelse i kammerformat. Da fortsetter KORKs nye kammerserie kl. 19.30 i Store studio. På programmet denne gangen står Brahms Klarinettkvintett, urfremførelse av Jan Erik Mikalsens ”Themes for klarinett, klaver og strykekvartett” og Schumanns ”Fantasistykker for klarinett og klaver”.

KORK-musikerne Björn Nyman, klarinett, Annar Follesø og Yi Yang, fiolin, Nora Taksdal, bratsj og Audun Sandvik, cello har invitert med seg pianisten Ingfrid Breie Nyhus.

Se forøvrig KORKs nettsider.

Det er KORK som melder dette.

Publisert:

Del: