Trondheim Kammermusikk Festival 2007 går av stabelen for 12. gang denne uka. Årets tema er ”samspill uten grenser”, og festivalen åpner så smått i dag.

Trondheim Kammermusikkfestival, plakat 2007

Festivalen vil vise kammermusikk av i dag, hvordan både gammel og ny musikk betyr noe for dagens publikum.

Kontrabass-”sensasjonen” Bassiona Amorosa starter festivalen allerede i dag, med til sammen 6 kontrabasser, der virtuosen Roman Patkolo står i spissen.

Årets festivalkomponist er ingen ringere enn ”klangens mester” George Crumb. Til sammen 10 av hans verk skal spilles under årets festival, fra solo cello med spesialkoreografert dans til strykekvartetten Black Angels i Nidarosdomen. Crumb (f. 1929) er en amerikansk komponist av moderne avantgarde musikk. Han er kjent som en utforsker av uvanlige klanger og teknikker, og er en av de oftest fremførte komponistene i verden i dag. Han har mottatt en rekke priser, som Grammy i 2001 og Pulitzerprisen i 1968, og hans musikk er hyllet av både pulikum, kritikere og kolleger.

For fjerde gang presenteres Trondheim International Chamber Music Competition, TICC 2007. TICC er Norges eneste kammermusikk-konkurranse og som i løpet av få år har fått en høy internasjonal anseelse. 9 klavertrioer deltar fra 10 forskjellige nasjoner, og nivået er rekordhøyt, melder festivalen.

Se kamfest.no for oversikt over konserter og andre arrangementer.

Publisert:

Del: