Dresser seg opp til fest og feirer det nye året med nettkonsert den 1. januar. Alt ligger til rette for at det kommende året blir spennende for dronecountry-trioen: Kinaturné, Rikskonsert-turné med The Ex og arbeid med ny plate er noe av det som venter Huntsville i 2007.

Huntsville_sepia

Av Bjørn Hammershaug

Trioen Huntsville tar opp kampen mot Wienerfilharmoniens nyttårskonsert. Presis klokken 12.15 den 1. januar tropper bandet opp til en dataskjerm nær deg og spiller en 45 minutter lang konsert.

Pynter seg til fest
Huntsvilles nyttårskonsert skulle egentlig være live. Planen var at vi skulle lure hele verden med at det skulle være live, men vi fant ut at vi ikke orket å stå opp den 1. januar for å spille, flirer Grydeland.

— Dessuten fikk vi ikke løst alle tekniske behov som var nødvendige for at det skulle funke live, forteller han.

Konsert blir det nå uansett. Den finner altså sted klokken kvart over 12 på formiddagen, og blir tilgjengelig for publikum kun i de tre kvarterene den varer.

— Vi pynter oss skikkelig for anledningen, og har også invitert med to dansere til forestillingen i beste Wiener-stil, sier Grydeland.

Det dreier seg om Siri Jøntvedt og Snelle Hall dansere som nylig deltok på en forestilling på Black Box som passende nok hadde fokus på Amerika: Siri og Snelleland.

Hvorfor gjør dere dette?

— Først og fremst er det gøy å spille, men det er også spennende å presentere Huntsville i et annet medium enn det vanlige. Tanken er at dette skal bli en tradisjon. Vi har jo med kamera rundt omkring, og holder også åpent for å invitere ulike gjester inn i nyttårskonserten vår.

Hva slags låtmateriale skal dere presentere?

— Det blir ikke noe fra plata, men materialet vil nok være gjenkjennelig vil jeg tro. Det blir nye låter i kjent Huntsville-stil.

Platen Grydeland snakker om er den kritikerroste ”Music for the Middle Class” (Rune Grammofon) som består av hans banjo/steel gitar, bassist Tonny Kluften og trommis Ingar Zach. Resultatet er en plate som tar dype amerikanske countrytradisjoner og fører dem inn i et besnærende landskap bestående av impro jazz, indiske rytmer og dronemusikk. Rytmisk og svevende, suggererende og meditativt på en gang.

Spennende 2007
Grydeland kan berette at Huntsville nå jobber med nytt materiale til den kommende oppfølgeren. Før den tid skal de på turné i regi av Rikskonsertene til våren, sammen med det legendariske nederlandske bandet The Ex.

Det ligger også an til at blir festivaljobber til sommeren, der både norske og utenlandske festivaler planlegges, og ikke minst er det en Kinaturné i kjømda, som heller ikke er helt avklart i skrivende stund.

— Nyttårskonserten markerer starten på et aktivt år for Huntsville, sier Ivar Grydeland, som også sier seg veldig fornøyd med 2006.

— Vi har fått ganske bra uttelling på plata. Det er gøy å gi ut på Rune Gram som åpenbart har andre kontakter og kanaler enn de vi tidligere har vært vant med. Det betyr at vi spilles på andre steder og får større oppmerksomhet enn vi eller hadde fått. Med unntak av omtalen i The Wire, som mente vi var et merkelig påfunn, så har responsen vært veldig god.

Et utdrag fra ”Music for the Middle Class” er dessuten å finne på Wires faste plateserie The Wire Tapper i følge med deres desemberutgave.

Grydeland oppfordrer alle til å kle seg i finstasen, åpne champagnen og være med på nyttårskonsert med Huntsville. Den foregår her.

Publisert:

Del: