Podkastserien Bransjeprat skal ta for seg ulike utfordringer i musikkbransjen.

Halvard Rundberg fra Violet Road og Maciek Ofstad fra Kvelertak sammen med Asbjørn Slettemark Foto: Simen Eidsvåg

Podkasten Bransjeprat er en del av #hørnorsk-kampanjen. Målet med kampanjen er å gjøre norsk musikk i alt sitt mangfold mer synlig for publikum, og samtidig være en inspirasjon for låtskrivere, musikere og norsk musikkbransje. I bresjen for kampanjen står NOPA og Spellemann, med mange flere samarbeidspartnere i musikkbransjen. GramArt er samarbeidspartner på podkastene.

I podkastserien skal Asbjørn Slettemark snakke med de inviterte gjestene om ulike utfordringer og aspekter ved musikkbransjen:

#1 – Hvordan styre egen karriere?
Hva er det lurt å styre med selv, hva er det lurt å få hjelp til? Hvordan løser man økonomien internt i et band? Halvard Rundberg fra Violet Road og Maciek Ofstad fra Kvelertak deler erfaringer og historier fra mange år på veien og flere utgivelser.

#2 – Markedsføring
Hvordan kan man gå fra å være helt ukjent til å få en stor hit på første forsøk. Er det mulig? Janne Monsen Tveit fra 730.no og tidligere musikkprodusent i P3, Marie Komissar, nå fra Universal Music snakker om hva som fungerer av markedsføring i dag.

#3 – Hvordan bli spilt på radio?
Hvordan jobber musikkprodusentene i P1? Hører de på alt? Jobber de på samme måte som de kommersielle kanalene? Er det mulig å sende en låt rett fra pikerommet ut til radioene og få gjennombrudd på DAB-kanalene uten apparat eller plateselskap? De dyktige musikkprodusentene Pia Skevik og Sverre Vedal, henholdsvis fra NRK P1 og Bauer Media (Radio Norge, Radio Rock, osv) snakker om hva de ser etter og hvordan de tenker når de skal programmere musikken på sine kanaler.

#4 – Låtskriving
Hvordan blir en god låt til? Hvem er den første man spiller den for? Hvilke tilbakemeldinger er viktige? Når forkaster man en låt? Kan man ta den opp igjen senere? Dette er noen av spørsmålene som blir snakket om når Kari Bremnes og Julie Bergan deler sine tanker og erfaringer rundt låtskriving.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige Ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

Publisert:

Del: