Kim Hiortøy er nå solgt inn til det japanske markedet via Smalltown Supersound. Dette på grunn av at Hiortøys “Hei” og “Melke” hadde blitt lagt merke til på importmarkedet. Nå får “Fantasin Finns i Värkligheten (Japan Sector)”, ros i pressen.

Kim Hiorthøy (foto: NRK Filter)

Denne plata er en “best of” -samling fra “Hei” og “Melke”, som også inneholder tre nye spor. Avtalen med Hiortøy skjedde parallelt med at Smalltown Supersound fikk en japansk lisens avtale med Beat Ink. (som bl.a. har WARP og Ninja Tune i Japan) for Jaga Jazzist.

P-Vine Records, som er et av Japans eldste og mest respekterte indie selskaper, kommer til å ta seg av Hiortøys utgivelse i Japan. Selskapet har fra før avtaler med blant andre Domino, Matador Records og Drag City.

Etter å ha vært ute i salg kun noen uker har “Fantasin Finns i Värkligheten” allerede fått strålende mottakelse fra japansk presse. “Melke” lanseres forøvrig nå internasjonalt og har den siste tiden fått flotte anmeldelser i bl.a. NME, Time Out, Mojo (hot list), DJ Magazine, Future Music og Record Collector m.fl.

Og Kim Hiortøy er fra før utenlandslansert med en EP på det skotske selskapet Chemikal Underground, som kan skilte med navn som Mogwai og Arab Strap i stallen.

Hiorthøy, som også har jobbet som coverdesigner for Rune Grammofon, samt hatt egne utstillinger med tegninger og grafikk, jobber for tiden med sitt nye album som ventes en gang i 2003.

Publisert:

Del: