Hun tar over etter Per Øyvind Tveiten som gir seg etter fem år i stillingen.

Per Øyvind Tveiten og Hilde Reitan, © FolkOrg

Hilde Reitan (58) ble søndag valgt til ny styreleder i FolkOrg. Valget skjedde under organisasjonens styremøte i Oslo, der Per Øyvind Tveiten takket av etter fem år i vervet.

Reitan, som er født i Oslo og har røtter i Rendalen arbeider i dag som om kommunalsjef i Skjåk og er aktiv i Vågå spel- og dansarlag.

I et intervju med FolkOrg.no forteller den påtroppende styrelederen at noe av det viktigste arbeidet fremover blir å styrke dialogen mellom administrasjonen og lokallagene. I tillegg må organisasjonen bli mer synlig.

– Det blir gjort mye godt arbeid, både på det profesjonelle feltet og ute i lokallagene. Men vi må bli mer synlige, få en mer naturleg plass i norsk kulturliv. Når statsleder er på reise, og når vi får besøk fra andre nasjoner, skal norsk folkemusikk og dans være en naturlig del av presentasjonen av Norge. Vi har stor respekt blant politikere, men ord må bli til handling! Og så skal vi styrke oss gjennom å få flere medlemmer, sier Reitan til FolkOrg.no

Det ble også pekt på at organisasjonen forsøker forene to ulike interesser når den representer både profesjonelle og kommersiell utøvere, og lokale amatører. Reitan mener imidlertid at FolkOrg er i ferd med å finne sin form. Hun håper at Folkelarm skal bli en arena som forener de ulike utøverne.

Publisert:

Del: