Mewantemooseicdaytwoo har John Cages pedagogiske ideer som utgangspunkt.

Edvard Munch videregående skole i Oslo har tradisjon for å arrangere “Munchdager” hvor skolen løser opp timeplanen med store tverrfaglige arrangementer for elever og ansatte. Årets utgave tar form av et estetisk-pedagogisk sirkus, en happening med over tusen deltakere der elevene kan få uttrykke seg fritt innenfor rammene av norsk lov og et fredet bygg.

Munchdagen er inspirert av den amerikanske komponisten John Cage, som i 1969 arrangerte en multimedial massehendelse på University of California: Mewantemooseicday. Her satte han sin pedagogiske idé ut i praksis: “Mennesker sammen uten restriksjoner implementert i en overflod av situasjoner.” Skolen skal lage en egen variant av dagen tilpasset 2018: Mewantemooseicdaytwoo.

En parafrasering av et Cage-sitat om publikum er brukt for å fortelle mer om skolens motivasjon: “Elever er mennesker, ikke planter… Elsker vi elevene? Visst gjør vi det! Det viser vi ved ikke å gå i veien for dem.” I fire timer gir skolen derfor plass for frihet og prosess framfor regler og regi, kreativ utfoldelse framfor styrt aktivitet, og sosial samhandling fremfor sololøp.

Skolen gir disse eksemplene på mulige aktiviteter:
Bygge en varde av skrot, grav etter gull og behold gullet du finner, jazzkoz, Levende skulpturpark, dans og improvisasjon til John Cages musikk, madrassløp, Munch-talks/filosofisk ettermiddag, zoologisk hage, tørrfiskmeditasjon, rettssak kombinert med tekoking og Dark Side of the Moon, karikaturbattle, dokødisco, fisking i trappene, rektors kontor minutt for minutt – vist på skolens monitorer, framføring av «Aria» av John Cage m.m.

Mewantemooseicdaytwoo går av stabelen onsdag 11. april kl. 12-16. Mer om happeningen her.

Publisert:

Del: