Avtalen mellom dirigent og orkester forlenges til ut sesongen 2022/2023.

Han-Na Chang Foto: TSO

– Jeg er glad for å kunne si at Trondheim fortsatt blir mitt musikalske hjem, sier TSOs sjefdirigent og kunstneriske leder som forlenger avtalen med orkesteret med tre nye år, frem til og med sesongen 2022/2023 i en pressemelding.

Han-Na Chang kan ifølge meldingen velge og vrake mellom internasjonale engasjementer, men velger å forbli i Trondheim i tre nye år:

– Orkesteret holder en meget høy internasjonal standard. Jeg er inspirert av de dedikerte musikerne i TSO. Nå gleder jeg meg til fortsatt å videreutvikle meg selv, musikerne og hele orkesteret gjennom de neste tre årene. Vi vil skape inspirerende opplevelser for vårt hjemmepublikum. Jeg håper mine konserter vil gi publikum mange flere gledesstunder.

Direktør Roar Leinan sier i samme melding:

– Orkesteret har fra første stund likt å spille under hennes dynamiske ledelse. Nå ser vi med glede og forventning fram mot videre samarbeid, og at hun fortsetter det strategiske arbeidet vi har påbegynt sammen.

Musikerne i TSO har også flere rosende ord om sin dirigent i meldingen. Blant annet trekkes det fram at Chang i sine musikalske møter med orkesteret skal ha vist et oppriktig og ærlig engasjement, og er en er en samlende kraft som spiller på lag med orkesteret.

Publisert:

Del: