“Fantomet fra Øksfjord” og “Norges bebop-konge på gitar”, kaller Norsk Jazzforum mannen de i disse dager sender ut på veien. Det dreier seg om finnmarkingen Hallgeir Pedersen og hans trio, som i kveld starter sin omfattende Norgesturné på Vadsø jazzklubb.

Hallgeir Pedersens trio

“Hva gjør Hallgeir Pedersen fra Øksfjord?” spør Norsk Jazzforum i sin pressemelding rundt turneen, og gir selv følgende svar: “Han spiller gitar og det finnes neppe noen som spiller bedre bebop enn denne selvlærte finnmarkingen. Det er ikke helt stuerent å kåre norgesmestere i gitarspill – i hvert fall ikke i de mest ihuga jazzkretser. Likevel er det grunn til å fremme følgende påstand: Det finnes ingen gitarist i kongeriket som kan gjøre Pedersen rangen stridig som bebop-konge på gitar. Med en rytmisk klarhet i sitt spill, melodisk oppfinnsomhet og en harmonisk oversikt er Hallgeir kommet lenger enn de fleste.”!

Hallgeir Pedersen trio er en akustisk jazztrio med base i Nord-Norge, der Hallgeir et kjent navn og en hyppig gjest på jazzklubbene. Kontrabassist Konrad Kaspersen har i en årrekke vært en av landsdelens mest benyttede bassister. Det samme gjelder for trommeslager Trond Sverre Hansen, som i 1999 ble hedret med Stubø-prisen for sin lange innsats som jazzmusiker i landsdelen. Trond Sverre Hansen og Konrad Kaspersen har også spilt sammen i ulike sammenhenger.

En konsert med denne trioen vil i følge Norsk Jazzforum “gi lytteren mange forskjellige stemningsfaser, fra blå melankoli til svingende, energisk jazz. Musikken tar utgangspunkt i be-bop tradisjonen, men i en oppdatert stil. Låt-bagasjen rommer komposisjoner av blant annet Wes Montgomery og Kenny Burell i tillegg til et knippe egenkomponerte.”

“Det å spille i en gitartrio er krevende, det finnes ikke noe akkordnettverk som ligger i bakgrunnen. En konsert med gitarister kan fort bli en middels opplevelse. Det finnes flere som fikser stoff av Wes Montgommery, men det finnes neppe noen som gjør det med større sjelfull innlevelse”, heter det i den begeistrede pressemeldingen fra Norsk Jazzforum. “Smakfull og finslept teknikk, spilleglede og trøkk.”

Hallgeir Pedersen og hans trio spiller følgende steder i landet:

Onsdag 31. oktober: Vadsø jazzklubb
Torsdag 1. november: Ad Lib Jazzklubb, Bodø
Lørdag 3. november: Molde Jazzmusikerlaug
Onsdag 7. november: M.I.A., Sarpsborg
Torsdag 8. november: Urijazz, Tønsberg
Fredag 9. november: BLÅ, Oslo
Lørdag 10. november: Trondheim Jazzfestival
Søndag 11. november: Vestvågøy jazzforum, Ballstad

Publisert:

Del: