Gir sitt gamle flygel videre til USF Verftet

Festspilldirektør Anders Beyer og Leif Ove Andsnes i Hamburg for å plukke ut det nye flygelet til Håkonshallen. Foto: Festspillene i Bergen

Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen gir et helt nytt Steinway D konsertflygel til Håkonshallen. Festspillene i Bergen og Bymuseet som eier henholdsvis 40 og 60 prosent hver av det nåværende konsertflygelet i Håkonshallen gir det gamle flygelet videre til USF Verftet.

– Flygelgavene gir oss mulighet til å vise den synergien som er så viktig i Bergen som kulturby; at vi som institusjoner kan arbeide sammen, være sjenerøse, løfte hverandre og gjøre hverandre bedre, sier Anders Beyer, Festspilldirektør i Festspillene i Bergen, i en pressemelding.

Det er Festspillene i Bergen som har søkt SKGJ om midler til et nytt konsertflygel. Festspillene får bruksrett til det nye flygelet, mens Bymuseet i Bergen blir eier av det nye flygelet.

Musikalsk kjedereaksjon
– Vi har nå fått et fantastisk flygel til Håkonshallen og det er et løft for Håkonshallen – en av de største storstuene i landet. Dette hadde vi ikke klart å gjøre alene som Bymuseum, så det å få denne gaven fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen det er helt fantastisk. Og så blir det jo en musikalsk kjedereaksjon, der det gamle flygelet kan overføres til et musikkmiljø på USF Verftet. Det er absolutt en dobbel glede og en fantastisk julegave, sier Marianne L. Nielsen, museumsdirektør for Bymuseet i Bergen.

Også ved USF er det glede over flygelgaven. Kulturhussjef ved USF Verftet Ivar Chelsom Vogt ser ifølge pressemelding flygelet som en mulighet for en rekke av arrangørene og utøverne som bruker huset. Han tror flygelet både vil kunne gi en ny type artister og gi mer sjangerbredde.

Publisert:

Del: