Med urfremføringen av Steffen Schleiermachers kommentarverk til Bachs H-mollmesse, er kirkemusikkfestivalens treårige satsning ved veis ende.

Det Norske Solistkor 2006, 2/Foto: C. Wesenberg

I prosjektet “H-mollmessen i vår tid” har Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival presentert Johann Sebastian Bachs “Messe i h-moll” i tre deler over tre år, hver del sammen med et nyskrevet kommentarverk fra vår egen tid. I år er prosjektet kommet til veis ende.

Kringkastingsorkestret og Det Norske Solistkor vil under ledelse av Grete Pedersen fremføre Bachs Messe i h-moll i sin helhet, med tilhørende kommentarverker av Lasse Thoresen, James MacMillan og Steffen Schleiermacher. Mona Julsrud, Tove Dahlberg, Anders J. Dahlin og Njål Sparbo er solister.

Bachs “Messe i h-moll” ruver som et av kirkemusikkens og den vestlige kunstmusikkens mest monumentale verk. Det kan ses på som et slags livstestamente – Bach arbeidet med messen periodevis over 25 år og benyttet seg av bearbeidelser av tidligere komponert materiale. Årets nye kommentarverk er skrevet til messens siste deler; Sanctus, Osanna in Excelsis, Benedictus, Agnus Dei og Dona Nobis Pacem. Kirkemusikkfestivalen vender seg i år mot Bachs hjemby Leipzig, og avslutter prosjektet H-mollmessen i vår tid med musikalske kommentarer av Leipzig-komponisten Steffen Schleiermacher.

Steffen Schleiermacher (1960-) har studert piano, direksjon og komposisjon ved Leipziger Musikkhochschule, Akademie der Künste Berlin og Musikhochschule Köln. Han kan vise til atskillige stipender og priser både som komponist og som utøver. Som komponist har han en individuell og særegen stil, og kjennetegnes ved en særlig mangfoldighet i uttrykket. Han er inspirert av blant annet Gesualdo, Bartok, Varése og Feldman, men henter også inspirasjon fra indonesisk gamelan og fra japansk tonespråk.

Konsert torsdag 6. mars kl. 18.00 i Trefoldighetskirken

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: