Styret i Det Norske Solistkor har fornyet åremålsavtalen med sin kunstneriske leder, professor Grete Pedersen, i fem nye år fra juli 2019.

Grete Pedersen, © CF Wesenberg

I 2020 har Pedersen dirigert Norges fremste og et av Europas mest anerkjente kor i 30 år. Samtidig feirer Det Norske Solistkor sitt 70-årsjubileum, skriver Solistkoret i en pressemelding.

«Grete Pedersen har sammen med sangerne bidratt til å gjøre Solistkoret til et stadig bedre kor. Modellen med profesjonelle solister som bruker mye av sin tid sammen i et kor, er unik. Grete Pedersen bidrar til å gjøre Solistkoret til ‘Hele Norges kor’, samtidig som det holder høy internasjonal klasse», sier Knut Olav Åmås, styreleder for Det Norske Solistkor.

Den da 29 år gamle Grete Pedersen overtok som kunstnerisk leder i 1990 for Knut Nystedt, som grunnla koret i 1950. Hun er internasjonalt anerkjent og en ettertraktet gjestedirigent blant Europas ledende kor.

– Solistkoret har hatt en svært positiv utvikling de siste årene, og dette må først og fremst tilskrives Gretes enestående innsats, sier Ingvild Skaatan, daglig leder for Det Norske Solistkor.

– Vi er veldig glade for å kunne fortsette arbeidet med henne og videreføre det høye nivået koret har nå», .

Pedersen skal dirigere Solistkoret under Vinterfestspillene på Røros 14. og 15. mars, og under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 28. mars.

Publisert:

Del: