Østnorsk Jazzsenter har kåret Grenland Jazzforum til årets jazzklubb på Østlandet i 2003. – Klubben står for høy kvalitet, kontinuerlig og nøktern drift gjennom mange år, samt en dristig programprofil som favner bredt og utfordrer sitt publikum, heter det i juryuttalelsen. Østnorsk Jazzsenter har også stått for den etter hvert tradisjonelle jazzlunsjen på Bare Jazz i Oslo, som nå dessverre må legges på is av budsjettmessige årsaker. Siste jazzlunsj blir mandag 2. februar, med sanger og universitetslektor Guro Gravem Johansen som foredragsholder om kjønnsroller i jazzlivet.

Petter Wettre

Østnorsk Jazzsenters jazzklubbnett består av om lag 30 jazzklubber i fylkene Hedmark, Oppland, Buskerud, Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold og Telemark. Klubben som gjennom godt jazzarbeid har gjort seg fortjent til tittelen årets jazzklubb på Østlandet 2003 ble Grenland Jazzforum.

Prisen på 10 000 kroner og et diplom ble overrakt styret i Grenland Jazzforum lørdag 24. januar 2004 på Kafé K i Porsgrunn av styreleder Lise Gulbransen i Østnorsk Jazzsenter under konserten med Fliflet/Hamre/Reiersrud.

Juryen for årets jazzklubb 2003 uttalte i den forbindelse:

— Grenland Jazzforum står etter drøye ti års drift frem som en av de viktigste jazzklubbene på Østlandet. Høy kvalitet, kontinuerlig og nøktern drift gjennom mange år, samt en dristig programprofil som favner bredt og utfordrer sitt publikum, er sentrale elementer i Grenland Jazzforums virke. Jazzklubben er en viktig ressurs i sitt lokale kulturmiljø i Porsgrunn på flere plan. Klubben jobber aktivt sammen med andre kunstmiljøer i regionen, synliggjør jazz som kunstuttrykk overfor flere generasjoner lyttere, samt inkluderer også unge talenter i sin jazzpresentasjon side om side med toppnavnene i norsk jazz. På bakgrunn av dette er det Østnorsk Jazzsenters ubetingede glede å overrekke utmerkelsen årets jazzklubb på Østlandet i 2003 til Grenland Jazzforum.

Østnorsk Jazzsenter står ellers bak den såkalte Jazzlunsjen på Bare Jazz i Oslo, der den kommende jazzlunsjen 2. februar blir den sjette i rekken siden starten i juni 2003. Det blir også den siste i denne omgang.

— Dette har vært et spennende prosjekt som vi har vært stolte av å sette i gang,men som er besluttet ikke videreført i 2004 av budsjettmessige årsaker, sier Østnorsk Jazzsenter. – Vi har lånt øre til utmerkede foredrag og innledninger av Håkon Gjesvik, Bjørn Kruse, Torgrim Sollid og Bjørn Stendahl og
live jazzmusikk av ypperste klasse har vi hørt gjennom uttrykkene til Rune Klakegg Trio, Susanna Wallumrød/Morten Qvenild Duo, Eberson/Iversen Duo, Karin Krog/Jacob Young, Eivin Sannes/Inge Stangvik.

Østnorsk Jazzsenter takker alle “som har bidratt med tid, kunnskap og interesse for å berike jazzlunsjen”, og tar et foreløpig farvel med dette prosjektet i og med arrangementet mandag 2. februar:

— Vi er stolte over å kunne presentere tre av våre absolutt fremste jazzmusikere, Petter Wettre, Ingebrigt Flaten og Paal Nilssen-Love i samspill denne formiddagen.

Denne månedens foredragsholder Guro Gravem Johansen, som er jazzsanger i bl.a. Søyr og Crazy Moon, samt skribent og universitetslektor ved Norges Musikkhøgskole. Hennes foredrag har tittelen “Mellom status og stereotypi – om kjønnsroller i jazzlivet”.

Mat og drikke kan besøkende selv skaffe seg etter egne ønsker og behov.

Publisert:

Del: