Borealis rundet lørdag siste svingen for årets festival. Billettomsetningen har økt med 51 % fra forrige år, til tross for at festivalen har kortet ned fra åtte til fem dager.

Boris_poster2007

Tre av årets fem festivaldager var utsolgt i løpet av Borealis 2008.

— Vi har aldri hatt så bra besøk før, og alle arrangementene har vært godt besøkt. Også seminarene og komponistklassene har det vært bra med folk på, sier festivalsjef Nikko Møllerhaug.

– Måten vi programmerer på ser ut til å fungere: Et stort og bredt publikum tar imot muligheten og bruker tid på også å nyte musikk som gjerne defineres som smal.

Publikumstallet er svært godt – trass kortere festival er tallene helt identisk med 2007. Festivalen registrerte totalt 11.249 besøkende på årets arrangement, mot 11.624 i 2007. I 2006 kom det 6.830 innom Borealis.

— Det er også positivt å registrere at vi fanger interesse internasjonalt, og får åpnet festivalen for utenlandske kritikere. Spesielt med tanke på de mange verkene, komponistene og konstellasjonene som har verdenspremiere under Borealis, avslutter Møllerhaug. Festivalen venter anmeldelser og omtale fra både russiske, tyske og britiske medier.

Det er Borealis som melder dette.

Publisert:

Del: