“Glamour to Kill” omtales som “en ustabil, vakker og skremmende skrekkpop-performance”. Stykket settes opp i Nationaltheatrets tidligere kulisseverksted i Heimdalsgata 4 i Oslo, der skuespillerne Marte Ekhougen og Cathrine Bjørndalen skal holde hus inntil bygningen rives. Deres første oppsetning har premiere torsdag 9. september, og spilles frem til 14. september.

Plakat for forestillingen "Glamour to kill"

Av Arvid Skancke-Knutsen

Nationaltheatrets kulisseverksted har flyttet ut av Heimdalsgata 4, og snart skal bygningen rives. En epoke er forbi, og snart gjør Centro leilighetskomplekser sitt inntog i lokalene. I mellomtiden får Ekhougen & Bjørndalen Produksjoner disponere det gamle trelastlageret til oppsetningen av “Glamour to Kill”. Forestillingen er komponert rundt de medvirkende og gir ensemblet mulighet til å utforske ulike uttrykk og sjangere.

— Vi har samlet profesjonelle aktører som med sterk utstråling, energi og utfordrertrang vil gi publikum en kontrastrik og egenartig scenekunstopplevelse. Gjennom direkte og foranderlige bilder i rom og lyd oppstår både skumle og vare øyeblikk, lykke og sårbarhet, sier Ekhaugen og Bjørndalen i en pressemelding.

“Glamour to kill” beskrives som en ustabil, vakker og skremmende skrekkpop-performance om risiko, identitet, avhengighet, død og ubetydelighet. Et musikalsk showunivers av fett, pop, thræsh, glitter og gørr. Musikken til stykket er skrevet av Kevin Barnes, frontfigur og komponist i ofMontreal fra USA, som også er en del av det kritikerroste Elephant 6-kollektivet.

“Glamour to Kill” er initiert og ledes kunstnerisk av EB; en nydannet konstellasjon bestående av Marte Ekhougen og Cathrine Bjørndalen, begge utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad.

— Vår målsetting er å skape og vise ny scenekunst, og ikke minst få folk til å ville se det. Vi finner inspirasjon i å blande et mangfold av popkulturelle og kunstneriske utrykk, og håper å treffe et publikum utover de allerede scenekunstinteresserte.

I tillegg til Ekhougen og Bjørndalen medvirker også Kevin Barnes, Stina Kajaso, Catherine Langeland, Per Willy Aaserud, Torben Grue, Håkon Vassvik, James Moore, Jennie Bringaker, Elisabeth Johnsen, Eivind Johnsen, Marius Jøntvedt, Ulf Knudsen, Claire de Wangen og Helene Terjesen.

“Glamour to Kill” har premiere i dag klokken 21, og spilles frem til og med 14. september. Forestillingen spilles klokken 21 hver kveld, og det vil være åpen bar før og etter forestillingene. Billettsalget åpner i døra en time før forestilling, og kan også bestilles på telefon 99 40 91 98.

Interesserte kan finne ut mer på http://www.wroom-wroom.com/glamourtokill, eller ved å titte nærmere på denne reportasjen fra Aftenpostens aftenutgave. Her utdyper Ekhougen og Bjørndalen ogsåc uttrykket “skrekkpop-performance” litt nærmere:

— En skrekkpop-performance er… et rock’n’roll-powershow. I alle fall teater som er mye nærmere en rockescene enn et sart og følende tradisjonstater.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråds støtte til fri scenekunst og scenetekstutvikling.

Publisert:

Del: